Rippikoulun käyminen Viitasaarella 2017-2018

Rippikouluun kuuluu aloituspäivän jälkeinen tutustumisjakso, jossa rippikoululaiset kiertävät eri seurakunnan tapahtumia. Tapahtumista kerätään leimoja rippikoulukorttiin, joka palautetaan oman riparin kevään viikonloppuleirin alkaessa.

Tutustumisjakson keskellä siis vietetään viikonloppuleiri Lummeniemen leirikeskuksessa. Viikonloppuna leiriläiset saavat tietää oman isosen johtaman leiriryhmänsä. Viikonloppuna leiriläiset valitsevat ja suorittavat myös oman ryhmänsä  palvelutehtävän.

Kesän rippileirillä hyödynnetään tutustumisjakson kokemuksia sekä syvennytään pohtimaan uskon kysymyksiä. Oppimisen lisäksi leiriin kuuluu ryhminä tehtävää työskentelyä, yhdessäoloa, pelaamista ja rauhoittumista hartauksien puitteissa. Rippikoulun hyväksytty suorittaminen oikeuttaa osallistumaan konfirmaatioon.

Aikataulut

Lummeniemi I
Viikonloppuleiri:  5.-6.5.2018
Kesäleiri: 11.-18.6.2018
Konfirmaatio su 24.6. klo 11:00

Lummeniemi II
Viikonloppuleiri: 19.-20.5.2018
Kesäleiri: 2.7.–9.7.2018
Konfirmaatio su 15.7. klo 11:00

Päivärippikoulu

Työskentelypäivä: su 29.4.2018
Kesän työskentelyjakso Takataskulla: 4.-10.6.2018
Konfirmaatio joko la 16.6. tai su 17.6.

Lummeniemi I:sen ja II:sen konfirmaatiopäivien aikataulu:

9.45 Kokoontuminen kirkon sakastiin albaa pukemaan.

10.00 Otetaan ripariryhmästä ryhmävalokuva

* Kuvan jälkeen leirin pappi antaa kirkossa ohjeet siunaamaan tulleille konfirmaatiokummeille

11.00 Konfirmaatiokirkko alkaa ja päättyy n. klo 12.30.

Hinta

Rippikoulun käyminen maksaa Viitasaaren seurakunnan jäsenelle 70€ ja 130€ toisen seurakunnan jäsenelle tai kirkkoon kuulumattomalle. Hintaan sisältyy rippikouluraamattu, opetusmateriaalit sekä täysihoito leirikeskuksessa 10 päivän ajan. Päivärippikoulun hinta on 30€ ja se sisältää yhden lämpimän aterian päivässä ja Raamatun. Jos leirimaksun summa on perheen taloudelliselle tilanteelle liian korkea, maksusta voi anoa vapautusta tai alennusta.

Lummeniemessä laulamme Nuoren Seurakunnan Veisukirjan lauluja.
Riparilla musiikilla on iso merkitys. :)

Sami Siltanen
vs. Kirkkoherra