Juhlakonsertti Finlandia -Suomi 100 v. Kalevi Kiviniemi

Viitasaaren kirkko

Kalevi Kiviniemi, urut. Liput 10 e, osa tuotosta Yhteisvastuun hyväksi.

Juuri  Pariisin  Notre  Damesta  palannut  urkumaestro soittaa  juhlakonsertin  Viitasaaren  kirkossa.

Kansainvällisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiin muusikoihin kuuluva urkutaiteilija Kalevi Kivinemi soittaa konsertin maamme juhlavuoden kunniaksi Viitasaaren kirkossa. Konsertillaan hän samalla kunnioittaa viime syksynä menehtyneen entisen improvisaatio-opettajansa, viitasaarelaisen Olli Linjaman muistoa.

Viitasaaren konsertin ohjelma on osin sama kuin Kiviniemen Pariisin konsertin ohjelma.

Konsertissa kuullaan mm. Jean Sibeliuksen Finlandia ja Sydämeni laulu. Kiviniemi on myös ensimmäisenä maailmassa levyttänyt koko Sibeliuksen urkutuotannon, mukaanlukien käsikirjoituksista poimitut teokset. Lisäksi kuullaan  mm. Kuulan  ja  Kokkosen  teoksia  sekä  ensimmäistä  kertaa Viitasaarella  Aulis  Sallisen  Kiviniemelle säveltämä  ja omistama  Variazioni  per Organo. Kiviniemen improvisaatio "Suomi 1917", joka perustuu suomalaisiin säveltäjien, Olli Linjaman, Paciuksen ja Kuulan teemoihin ja urkutaitelijan sodassa kaatuneen isoisän päiväkirjamerkintöihin.

Vuosikymmet ahkerasti ympäri maailmaa kiertänyt Kiviniemi on saanut tälle vuodelle merkittävien ulkomaisten konserttikutsujen vyöryn, mm. Leipzigin Gewandhausiin, Moskovan Tšaikovski-saliin, Korean Sejong Art Centeriin Soulissa ja Pariisin Notre Dameen. Saksassa Kiviniemi soittaa tänä vuonna liki 20 konserttia, joista suuri osa 'Finlandia 100 years' -teemalla.

Konsertin yhteydessä myynnissä taiteilijan levyjä. Tarjous: Lippu + Kiviniemen  Finlandia-CD yht. 25€.

Kymonkosken nuorisoseuran talo

Kauneimmat joululaulut Kymönkoskella

Perinteinen Kymönkosken kylän joulujuhla ja samalla Kauneimpien joululaulujen-tilaisuus nuorisoseuran talolla.

Keitelepohjan nuorisoseuran talo

Kauneimmat joululaulut Keitelepohjassa

Perinteinen Kauneimmat joululaulut-tilaisuus Keitelepohjassa.

Viitasaaren kirkko

Tummu ilta jouluyöhön -konsertti

Viitasaarelaisten muusikoiden Kaisamari Hiltusen, Riitta Kotisaran ja Jyrki Holmin järjestämä joulukonsertti. Ohjelmamaksu 10 euroa.