Juhlakonsertti Finlandia -Suomi 100 v. Kalevi Kiviniemi

Viitasaaren kirkko

Kalevi Kiviniemi, urut. Liput 10 e, osa tuotosta Yhteisvastuun hyväksi.

Juuri  Pariisin  Notre  Damesta  palannut  urkumaestro soittaa  juhlakonsertin  Viitasaaren  kirkossa.

Kansainvällisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiin muusikoihin kuuluva urkutaiteilija Kalevi Kivinemi soittaa konsertin maamme juhlavuoden kunniaksi Viitasaaren kirkossa. Konsertillaan hän samalla kunnioittaa viime syksynä menehtyneen entisen improvisaatio-opettajansa, viitasaarelaisen Olli Linjaman muistoa.

Viitasaaren konsertin ohjelma on osin sama kuin Kiviniemen Pariisin konsertin ohjelma.

Konsertissa kuullaan mm. Jean Sibeliuksen Finlandia ja Sydämeni laulu. Kiviniemi on myös ensimmäisenä maailmassa levyttänyt koko Sibeliuksen urkutuotannon, mukaanlukien käsikirjoituksista poimitut teokset. Lisäksi kuullaan  mm. Kuulan  ja  Kokkosen  teoksia  sekä  ensimmäistä  kertaa Viitasaarella  Aulis  Sallisen  Kiviniemelle säveltämä  ja omistama  Variazioni  per Organo. Kiviniemen improvisaatio "Suomi 1917", joka perustuu suomalaisiin säveltäjien, Olli Linjaman, Paciuksen ja Kuulan teemoihin ja urkutaitelijan sodassa kaatuneen isoisän päiväkirjamerkintöihin.

Vuosikymmet ahkerasti ympäri maailmaa kiertänyt Kiviniemi on saanut tälle vuodelle merkittävien ulkomaisten konserttikutsujen vyöryn, mm. Leipzigin Gewandhausiin, Moskovan Tšaikovski-saliin, Korean Sejong Art Centeriin Soulissa ja Pariisin Notre Dameen. Saksassa Kiviniemi soittaa tänä vuonna liki 20 konserttia, joista suuri osa 'Finlandia 100 years' -teemalla.

Konsertin yhteydessä myynnissä taiteilijan levyjä. Tarjous: Lippu + Kiviniemen  Finlandia-CD yht. 25€.

Viitasaaren helluntaiseurakunta, Keskitie 26

Naisten päivä

Naisten päivä, Naiset sanan lähteellä. Sana elää, laulu soi, rukous hoitaa. Puhujana Anneli Montonen

'Matkustan ympäri maailmaa' - Seurakunnan kuorojen kevätkonsertti

Keväiselle musiikkimatkalle maailman ympäri johdattelee seurakunnan Lyhde-kuoro ja kirkkokuoro Anna-kanttorin johdolla. Konsertissa kuullaan lauluja aina Tansaniasta Taiwanille, ja Amerikasta Ranskaan saakka. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu, tuotto Tansaniassa tehtävään työhön lasten, naisten ja vähemmistöjen oikeuksien parantamiseksi Suomen Lähetysseuran kautta. Konsertissa on kahvitarjoilu.

Kahvikonsertti yhteisvastuulle

Anna Karjalainen johdattelee eurooppalaisten pianomusiikin helmien ja harvinaisuuksien äärelle iltakahvin lomassa. Vapaaehtoinen kahvi- ja ohjelmamaksu yhteisvastuukeräykseen.