Maakunnallinen miestenilta, Itsenäinen mies? Retki

Saarijärven kirkko

Kuljetus lähtee srk-talon pihasta klo 16.30. Tarjoilu kirkkopihassa ennen tilaisuuden alkua, tilaisuus alkaa klo 18. Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon 29.8. mennessä p. 014 333 4900.

”Itsenäinen mies?” on aiheena maakunnallisessa miestenillassa 1.9. Saarijärvellä. Teema liittyy Suomi 100 –juhlavuoteen. Onko itsenäisen Suomen mies itsenäinen vai itsepäinen? Onko itsenäisyys riippumattomuutta? Jos on, niin mistä? Mikä uhkaa miehen itsemääräämisoikeutta? Tarvitaanko sitä?
Mm. näitä teemoja käsittelevät illan kolme puhujavierasta. Saarijärveltä lähtöisin oleva, maamme eturivin yrittäjä, vuorineuvos Ilpo Kokkila on yritystensä kautta mukana mm. rakennus- ja autonrakennusbisneksessä. Millaista itsenäisyyttä yrittäjänä menestyminen edellyttää?
Toinen puhuja on suomalaista elämämenoa syvästi tunteva ja kansainvälisiä kehitystrendejä seuraava päätoimittaja Tapani Ruokanen. Hän on tehnyt näyttävän uran mm. Suomen Kuvalehden, Kotimaan ja Sana-lehden päätoimittajana. Teologin koulutuksenkin omaava journalisti tuottaa edelleen ohjelmia radioon ja televisioon. Hän on joutunut pohtimaan, mitä on median itsenäisyys.
Illan viimeisen puheen pitää perinteen mukaisesti piispa, tällä kertaa kenttäpiispa Pekka Särkiö. Hän tuntee hyvin Puolustusvoimat ja armeijaan tulevat suomalaiset nuoret. Mitä itsenäisyys heille merkitsee? Tukeeko usko Jumalaan miehen ja kansan itsenäisyyttä?
Musiikkiakin on luvassa. Sitä esittävät mm. laulava konstaapeli Jari Nuppola sekä Saarijärven ja Pylkönmäen laulavat miehet. Ja tietysti lauletaan myös yhdessä. Ruumiinravintoa tarjoavat Tikkakosken sotilaskotisisaret kirkkopuistossa klo 17 alkaen.
Miestenillan juontaa rovasti Olavi Vuori. Tilaisuuden vapaaehtoinen kolehti kootaan itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi hengelliseen työhön sotiemme veteraanien parissa. Vuodesta 2000 lähtien vuosittain järjestetyt maakunnalliset miestenillat ovat koonneet viime vuosina tuhatkunta miestä.

Keskiviikkokerho

Kerho eläkeikäisille arjen piristykseksi

Kaupungintalon valtuustosali

Piispan luento "Suomi100 - Reformaatio 500 vuotta"

Piispa Simo Peura pitää luennon osana Viitasaaren kaupungin Suomi100-luentosarjaa.