Mitä kirkkovaltuutetut ajattelevat luottamustehtävästään?

Voiko siinä vaikuttaa?

Ensimmäisenä haastatteluvuoroon osui Marjatta Ruuska.

Olet sekä kirkkovaltuutettu että kirkkoneuvostossa. Mitä seurakunnan luottamushenkilönä toimiminen sinulle merkitsee?

- Tämä on ensimmäinen vaalikauteni, kun toimin seurakuntamme luottamushenkilönä. Seurakunta on luonnollinen yhteisö, jossa tunnen oloni ”kotoisaksi”. Haluan toimia erilaisten ja kaiken ikäisten henkilöiden kanssa. Seurakuntamme on sopivan kokoinen ja toiminta monialaista.

- Luottamustehtävät ovat vastuun kantamista, uuden kehittämistä, haastavaa sekä palkitsevaa. Eri tehtävissä olen oppinut paljon uutta ja myös siirtänyt aiempaa osaamistani.  Olen tutustunut uusiin ihaniin lähimmäisiin.  Minun oma kirkkoni hengellinen sanoma on kirkastunut itselleni viime vuosina, luottamushenkilökauden aikana.

Oletko pystynyt vaikuttamaan asioihin seurakunnassa?

- Seurakunnan luottamustehtävissä toimitaan hyvässä  yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Taloudenhoito on vaativaa työtä toimihenkilöille ja päättäjille. Viime vuotemme oli tappiollinen, joten siinä meillä on haastetta. Emme voi tehdä ns. syömävelkaa.

- Seurakunnassamme on paljon kiinteistöjä joissa on investointi paineita tuleville vuosille. Olen mukana kiinteistöjen strategiaryhmässä, jonka työn tavoite on valmistua vielä tänä vuonna.

- Luottamustehtävissä olen vienyt seurakuntalaisilta saamiani palautteita neuvoston tietoon, esimerkiksi toimitilojen kuntoon ja ympäristöön, niiden käyttöön vaikuttavia palautteita.  Yhteistoimin olemme kehittäneet toimintaamme niin kiinteistöjen kuin hengellisen työn tasolla.

- Haluan osaltani olla luomassa mahdollisimman hyvät ja tarkoituksen mukaiset palvelut seurakuntalaisille. On syytä muistaa seurakunnan perustehtävä luoda usko, toivo, rakkaus ja turvallisuus jäsenilleen ja kaikille seurakunnassa toimijoille.

- Jo ennen valtuustokautta vapaaehtoistyö ja erityisesti diakonia oli ja on yhä minulle myös tärkeää toimintaa.  Vapaaehtoistyössä on tulevaisuuteen paljon kehitettävää, koska ikääntyminen ja yhä enemmän on yksinäisiä ja syrjäytyneitä henkilöitä kaiken ikäisissä. Diakonian voimavaroja tarvitaan arjessa. Arki on osa seurakuntaelämää. Vapaaehtoinen voi olla arkienkeli.

Mitä sanoisit hänelle, joka ehkä parhaillaan pohtii, lähtisikö ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin?

- Tervetuloa mukaan! Seurakunnan luottamustehtävät ovat antoisia ja palkitsevia. Seurakunnassa tarvitaan uusia ja nykyisiä luottamushenkilöitä. Jokaisen jäsenen panos on tärkeä. Seurakunnassamme on paljon tekemätöntä monipuolista vapaaehtoistyötä.  Asetu rohkeasti ehdokkaaksi samalla tuot uusia tuulia seurakuntaamme.  Voit ottaa yhteyttä Eero Pulkkiseen tai allekirjoittaneeseen. Nautitaan yhdessä seurakunnan tapahtumista, puhtaasta luonnostamme ja sen antimista.

TS

Marjatta Ruuska kannustaa seurakuntalaisia asettumaan ehdolle ja antaa vinkit oman ryhmänsä yhteyshenkilöistä.