Etelä-Pohjanmaan poliisikuoron konsertti

Viitasaaren kirkko

Kuoron kristillisisänmaallinen ohjelmisto sisältää tunnettujen mieskuorosovitusten ohella myös harvemmin kuultua mieskuoromusiikkia. Kuoroa johtaa Ilmajoen Musiikkiopiston emeritusrehtori Arto Risku. Säestyksistä vastaa dir. cant Risto Lehtinen. Seurakunnan tervehdyksen konserttiin tuo kirkkoherra Antti Hiltunen. Käsiohjelma 10 euroa, Tammenlehväveteraaneille ilmainen. Ohjelmatuotosta kuoro lahjoittaa 20 % Viitasaaren seurakunnan nuorisotyölle.

Kuoro aloittaa perinteisesti kaikkien poliisikuorojen tunnuskappaleella Lainvartija ja päättää Sibeliuksen Finlandia -hymniin. Väliin mahtuu mm.  Daavidin psalmin 23 mukaan tehty kappale Mun paimen Herra on, Paavon virsi ja Synnyinseutu Verdin oopperasta Nabucco.

Etelä-Pohjanmaan poliisilaulajat on perustettu vuonna 1985 ja on se maamme poliisikuoroista ainoa maakunnallinen. Kuoro pitää vuosittain 5-7 konserttia lähinnä omassa maakunnassa, mutta myös laajemmalti Helsinkiä ja Lappia myöten. Vuosien saatossa kuoro on tehnyt useita konserttimatkoja Eurooppaan ja kahdesti myös Yhdysvaltoihin. Konsertti Viitasaarella on kuoron ensimmäinen.