Uutislistaukseen

Camera obscura -seikkailu on alkanut!

17.11.2020 12.42

To-illan avoimet ovet peruttu

Viitasaarella on tällä viikolla menossa Camera obscura -juttu. Siihen kuuluu mm. mielikuvaseikkailu, jossa kävellään Areenaan rakennettu labyrinttirakennelma läpi. Camera obscura on toimintamalli, joka on tarjoaa 12-17-vuotiaille nuorille tulevaisuuden taitoja ihmissuhteiden rakentamiseen ja hyvän ja terveellisen arjen elämiseen.

Koululaiset vierailevat Camera obscurassa sovittuina aikoina päivällä, mutta sinne on avoimet ovat muillekin tiistaina 17.11. klo 17-19. Torstaille 19.11. kaavailtu avoimet ovet on peruttu.

Camera obscura perustuu kokemusoppimiseen. Toimintamalli tarjoaa nuorelle tukea oman elämänsä pohtimiseen, merkityksellisyyden kokemukseen, itsetuntemukseen ja -arvostukseen. Camera obscura soveltuu mielen hyvinvoinnin edistämiseen, ehkäisevään päihdetyöhön ja sosiaaliseen vahvistamiseen.

Camera obscura -toiminta on Suomen NMKY:n liiton ja sen paikallisten yhteistyötahojen toimintaa. Viitasaarella projektin toteuttajina ovat Viitasaaren seurakunnan nuorisotyö, Haapaniemen koulu, kaupungin nuorisotyö ja etsivä nuorisotyö sekä koulukuraattori.

Toiminnan rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Camera obscura on kiertänyt Suomea jo vuosien ajan.

Toimintapäivään kuuluu mielikuvaseikkailu, jossa on noin 12 minuutin kestoinen kävely 60 neliön kokoisessa rakennelmassa. Seillä oppilasta kuljettaa kuulokkeista kuuluva tarina, musiikki ja kulkuohjeet sekä tehosteet. Mielikuvaseikkailussa nuori voi pohtia omia vahvuuksiaan, unelmiaan ja elämän valintoja. Seikkailu päättyy reflektiotehtävään. Toimintapäivän toteutustavan tarkoituksena on tuottaa oppilaalle kokemus omasta ainutkertaisuudesta ja olemassa olonsa tärkeydestä.

TS