Rippikoulun käyminen Viitasaarella 2021-2022

Rippikoulun infotunnit 8-luokille maanantaina 6.9. ja torstaina 9.9.. Tunnin aikana oppilaat saivat perustiedot rippikoulujen ajankohdista, leireille hakemisesta ja ensimmäisistä vanhempien ja nuorten yhteisistä tilaisuuksista.

Rippikoululeirien yhteistä aloituspäivää vietetään sunnuntaina 10.10. klo 10.00 alkaen jumalanpalveluksella seurakuntatalolla ja sen jälkeen päivää jatketaan kirkkokahveilla ja infotilaisuudella. Infon yhteydessä julkistetaan mm. leirijaot, eli ketkä pääsevät millekin leirille. Tuolloin myös jaetaan riparikortit ja leiriläiset voivat varata itselleen sopivan kolehdinkantovuoron syksyn ja joulunajan jumalanpalveluksista.

Rippikoulun infopäivän jälkeen alkaa tutustumisjakso, jossa rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan tapahtumiin. Tapahtumista kerätään leimoja rippikoulukorttiin. Kortin tulee olla täynnä kevään viikonloppuleirin alkaessa.

Keväällä kumpikin leiri viettää viikonloppuleirin Lummeniemen leirikeskuksessa. Viikonloppun aikana leiriläiset saavat tietää oman isosen ja oman leiriryhmänsä.

Kesän rippileirillä hyödynnetään tutustumisjakson kokemuksia sekä syvennytään pohtimaan uskon kysymyksiä. Oppimisen lisäksi leiriin kuuluu ryhminä tehtävää työskentelyä, yhdessäoloa, pelaamista ja rauhoittumista hartauksien puitteissa. Rippikoulun hyväksytty suorittaminen oikeuttaa osallistumaan konfirmaatioon.

Aikataulut

Lummeniemi I

Jumistyöskentely: 31.10.2021

Viikonloppuleiri: 2.-3.4.2022

Kesän leirijakso Lummeniemessä: 14.-20.6.2022

Konfirmaatio su 26.6. klo 11:00

* Vanhempaintapaamiset kevään aikana: Koko leirin yhteinen vanhempainilta pidetään maaliskuussa sekä perhekohtaiset puhelut maalis-, huhti- tai toukokuun aikana.

Lummeniemi II

Jumistyöskentely: 7.11.2021 iltakirkon yhteydessä

Viikonloppuleiri: 9.-10.4.2022

Kesän leirijakso Lummeniemessä: 28.6.–4.7.2022

Konfirmaatio su 10.7. klo 11:00

* Vanhempaintapaamiset kevään aikana: Koko leirin yhteinen vanhempainilta pidetään maaliskuussa sekä perhekohtaiset puhelut maalis-, huhti- tai toukokuun aikana.

Päivärippikoulua ei järjestetä vuonna 2022

Päivärippikoulun käymisestä kiinnostuneet nuoret voivat osallistua sopimuksen mukaan Lummeniemessä järjestettävälle riparille päivä- ja ilta-aikaan ja yönsä he viettävät kotona.

Lummeniemi I:sen ja II:sen konfirmaatiopäivien aikataulu:

9.45 Kokoontuminen kirkon sakastiin albaa pukemaan.

10.00 Ryhmävalokuvan kuvaaminen kirkon pihassa

* Kuvan jälkeen leirin pappi antaa kirkossa ohjeet siunaamaan tulleille konfirmaatiokummeille, eli kummien tulee saapua kirkkoon viimeistään klo 10.15

11.00 Konfirmaatiokirkko alkaa ja päättyy n. klo 12.30.

Hinta

Rippikoulumaksun käyminen maksaa viitasaaren seurakunnan jäseneltä 100€. Toisen seurakunnan jäsenelle tai kirkkoon kuulumattomalle leirin hinta on korkeampi, kuin paikallisen seurakunnan jäsenille, eli 160€. Riparimaksuun sisältyy rippikouluraamattu, opetusmateriaalit sekä täysihoito leirikeskuksessa 10 päivän ajan. Jos leirimaksu on perheen taloudelliselle tilanteelle liian korkea, niin siitä voi anoa vapautusta tai alennusta. Jos tarvitsette alennusta tai vapautusta, niin keskustelkaa asiasta nuorisotyönohjaaja Alpo Syväsen kanssa ja häneltä saatte toimintaohjeet kuinka toimia.