Ristipistoja

 

Ajan laskemista jouluun

Lapsille ja nuorille oleellinen osa joulun odotusta on ajan laskeminen jouluun. Hyvissä ajoin ostetut tai askarrellut adventtikalenterit nostattavat pintaan hymyjä ja yllätysten synnyttämää ihastusta. Joulukuun ensimmäinen aamu on monissa kodeissa täynnä jännitystä pyjama-asuisten lasten availlessa kuva-, suklaa-, tai tilpehöörikalentereidensa ensimmäisiä luukkuja.

Meillä kotona on jokavuotinen seinälle ripustettava joulukalenteri, jonka enkeli- ja tähtitaskuihin äiti sujauttaa iltaisin pienen yllätyksen seuraavan päivän avausvuorossa olevalle. Vaikka ihan pieniä lapsia ei meidän perheessämme enää olekaan, myös me vähän vanhemmat iloitsemme siitä. Jokainen avattu luukku vie meidät päivää lähemmäksi joulua, tehden kenties samalla suun makeaksi. Joulukalenteri saa hyvän mielen yhtä lailla muillekin kuin alle kymmenvuotiaille, vaikka mahdollisesti hieman eri tavalla. Tänä vuonna keksimme laittaa joulukalenteriimme myös pieniä tekoja, joilla luukun avaaja ilahduttaa jotakuta perheessämme.

Se onkin monen muun ohella asia, jota rakastan joulussa – se, että joulu antaa kaiken kiireen keskellä iloa myös etukäteen. Lopulta kaikkien valmisteluiden jälkeen on mukava rauhoittua viettämään joulua läheisten ihmisten kanssa joululaulujen, herkkujen ja jouluevankeliumin äärelle.

Jouluisin terveisin

Elsa Summala

 

 

Aiemmin julkaistut ristipistokirjoitukset

 

Elsa Summala hymyilee kuvassa jykevän betonirakennelman edessä.
Kirjoittaja on 13-vuotias Elsa Summala.