Nauhassa lukee

Vaalitulokset näet, kun rullaat sivua alas.

Kiitos kaikille äänestäjille, ehdokkaille ja vaalitoimitsijoille sekä muuta vaalityötä tehneille!

Juttua vaalituloksesta pääset lukemaan klikkaamalla tästä.

Seurakuntavaaleissa äänestettiin neljäksi seuraavaksi vuodeksi jäsenet kirkkovaltuustoon. Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin.

Papit lupasivat hyvästä äänestysprosentista ärmäkät kinkerit. Lue uutinen asiasta tästä.
Näet ehdokkaat kuviensa kanssa tästä linkistä.

Vaalikone on auki. Pääset siihen tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Viitasaaren Seudun välissä julkaistut ilmoitussivumme sisältävät vaaliasiaa ja loppuvuoden tapahtumia. Pääset lukemaan sivut näistä linkeistä:
Sivu 1, mm. juttu "Entä jos kukaan ei äänestäisi" ja loppuvuoden tapahtumaluetteloa
Sivu 2, mm. juttu "Valtuusto uudistuu isosti" ja muuta vaaliasiaa sekä pyhäinpäiväasiaa

Ehdokkaisiin pääsimme tutustumaan to 3.11. järjestetyssä yllätyksellisessä Ehdokasillassa.
Ehdokasilta

ehdotettu
äänestetty
valittu?

Tallenne tilaisuudesta on nähtävissä seurakunnan Facebookissa.

- - - - - - - -

Ehdokkaat ja heidän äänestysnumeronsa on vahvistettu.
Ehdokaslistoja on vain yksi, Yhdessä olemme enemmän -lista:

2 Aula Maria Kaisa

Ilmoitus ehdokaslistojen yhdistelmästä
Ilmoitus seurakuntavaalien ennakkoäänestyksestä

Tulokset

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Viitasaarelle on perustettu laajapohjainen valitsijayhdistys. Perustajien tiedote:

Tiedote 1.8.2022

Viitasaarelle laajapohjainen valitsijayhdistys seurakuntavaaleihin

Eri puolueryhmiä edustavat ihmiset ovat perustaneet seurakuntavaaleja varten yhteisen valitsijayhdistyksen Viitasaarella.  Yhdistyksen nimi on ”Yhdessä olemme enemmän”.

Perustavassa kokouksessa maanantaina 1.8. oli mukana niin keskustan, sosiaalidemokraattien,  perussuomalaisten, kokoomuksen, vasemmistoliiton kuin kristillisdemokraattienkin taustoista tulevia sekä sitoutumattomia seurakuntalaisia. Vastaavanlainen yhteinen valitsijayhdistys perustettiin ensimmäisen kerran edellisissä seurakuntavaaleissa 2018.

Yhdessä olemme enemmän  -valitsijayhdistyksen ohjelma on seuraavanlainen:

Viitasaaren seurakunta on meille

- toivon ja turvan yhteisö,

- joka auttaa apua tarvitsevia ja

- jossa seurakuntalaiset ovat toimijoita ja tekijöitä.

Haluamme pitää Viitasaaren avarana, erilaiset ja eri-ikäiset ihmiset sydämellisesti kohtaavana seurakuntana.

Haluamme varmistaa nuorille mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa seurakunnassa.

Pidämme tärkeänä Viitasaaren seurakunnan ja muiden tahojen (kunnan, järjestöjen ja muiden seurakuntien) yhteistyötä paikkakunnallamme ja alueellisesti.

Uudistettuun kirkkorakennukseen tavoittelemme monipuolista toimintaa.

Seurakuntavaalit pidetään 20. marraskuuta. Ehdokkaat on asetettava 15. syyskuuta mennessä.

Ehdokkuudesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä:
- Maria Kaisa Aulaan (puh. 050 5309697)
- Elina Räsäseen (puh. 040 824 8682)
- Sisko Linnaan (puh. 0400 648 533)
- Tuija Siltaseen (puh. 0400 547 457)
- Hannu Gladiin (puh. 040 575 6019)
- Marjatta Ruuskaan (puh. 050 354 2133)
- Marjaana Kotilaiseen (puh. 050 496 2031)

--Tiedote päättyy.