Nauhassa lukee

Elämme vaalivuotta. Ehdokasasettelun aika on nyt. Marraskuussa äänestämme neljäksi seuraavaksi vuodeksi uuden kirkkovaltuuston. Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin.

Mitäpä, jos sinä lähtisit ehdokkaaksi?

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä. Jos seurakuntasi kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei myöskään ole vaalikelpoinen.

Tutustu kirkon vaalijärjestykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Viitasaarelle on perustettu laajapohjainen valitsijayhdistys. Perustajien tiedote:

Tiedote 1.8.2022

Viitasaarelle laajapohjainen valitsijayhdistys seurakuntavaaleihin

Eri puolueryhmiä edustavat ihmiset ovat perustaneet seurakuntavaaleja varten yhteisen valitsijayhdistyksen Viitasaarella.  ”Yhdessä olemme enemmän” –nimisen valitsijayhdistyksen asiamiehenä toimivat Maria Kaisa Aula ja Elina Räsänen.

Perustavassa kokouksessa maanantaina 1.8. oli mukana niin keskustan, sosialidemokraattien,  perussuomalaisten, kokoomuksen, vasemmistoliiton kuin kristillisdemokraattienkin taustoista tulevia sekä sitoutumattomia seurakuntalaisia. Vastaavanlainen yhteinen valitsijayhdistys perustettiin ensimmäisen kerran edellisissä seurakuntavaaleissa 2018.

Yhdessä olemme enemmän  -valitsijayhdistyksen ohjelma on seuraavanlainen:

Viitasaaren seurakunta on meille

- toivon ja turvan yhteisö,

- joka auttaa apua tarvitsevia ja

- jossa seurakuntalaiset ovat toimijoita ja tekijöitä.

Haluamme pitää Viitasaaren avarana, erilaiset ja eri-ikäiset ihmiset sydämellisesti kohtaavana seurakuntana.

Haluamme varmistaa nuorille mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa seurakunnassa.

Pidämme tärkeänä Viitasaaren seurakunnan ja muiden tahojen (kunnan, järjestöjen ja muiden seurakuntien) yhteistyötä paikkakunnallamme ja alueellisesti.

Uudistettuun kirkkorakennukseen tavoittelemme monipuolista toimintaa.

Seurakuntavaalit pidetään 20. marraskuuta. Ehdokkaat on asetettava 15. syyskuuta mennessä.

Ehdokkuudesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä:
- Maria Kaisa Aulaan (puh. 050 5309697)
- Elina Räsäseen (puh. 040 824 8682)
- Sisko Linnaan (puh. 0400 648 533)
- Tuija Siltaseen (puh. 0400 547 457)
- Hannu Gladiin (puh. 040 575 6019)
- Marjatta Ruuskaan (puh. 050 354 2133)
- Marjaana Kotilaiseen (puh. 050 496 2031)

--Tiedote päättyy.