Surutyö

Hautajaisten jälkeen lähimpien omaisten sopeutuminen uuteen elämänvaiheeseen on usein vaikeaa. Tyhjyyden tunne ja kysely kaiken tapahtuneen tarkoituksesta täyttää mielen. Suru kouraisee syvältä, kun elämänkumppani yhtäkkiä lähtee viereltä ja jättää sinut yksin. Tai yllättävä sairaus tai onnettomuus - lupaa kysymättä - riistää sinulle tärkeän ihmisen. Kuolema saattaa tulla myös toivottuna vieraana, hiljaa ja luonnollisesti, väsyneen vanhuksen nukahtamisena kuolon uneen.

Keskustelu toisen ihmisen kanssa yhdessä kysellen ja taakkaa jakaen voi tuoda lohdutusta. Seurakuntamme työntekijät ovat valmiita palvelemaan surevia.

Hautaan siunaamisen toimittaneeseen pappiin on mahdollista ottaa yhteyttä hautajaisten jälkeenkin. Tai sopia keskusteluaika diakoniatyöntekijän kanssa.

 

Sururyhmä

Jos olet joutunut luopumaan puolisostasi, äidistäsi, isästäsi, lapsestasi, lapsenlapsestasi, sisarestasi, veljestäsi...

Sururyhmä tarjoaa mahdollisuuden käydä kaikkea kokemaasi läpi yhdessä toisten jotakin samankaltaista kokeneiden kanssa. Sururyhmässä itketään ja surraan yhdessä ja samalla etsitään eväitä, joiden varassa elää elämäänsä eteenpäin. Ryhmäkeskustelun lisäksi on halutessasi mahdollisuus yksilökeskusteluun.

Sururyhmä aloittaa toimintansa marraskuussa, pyhäinpäivän jälkeen. Ryhmään saavat kutsukirjeen kaikki läheisensä menettäneet, jotka ovat hoitaneet hautausasioita vuoden aikana. Ryhmä kokoontuu 4-6 kertaa ja sitä ohjaavat diakoniatyöntekijä ja pappi.

Tietoa sururyhmän toiminnasta voi kysellä diakoniatyöntekijöiltä tai kutsukirjessä ilmoitetuilta ryhmän vetäjiltä.