Lummeniemen leirikeskus

Lummeniemi

Kesäinen kuva, Lummeniemen punainen hirsirakennus taustalla, edessä kolme nuorta laulaa ja soittaa kitaraa nurmikolla.

Lummeniementie 125, 44500 Viitasaari

Lummeniemen leirikeskuksen omat verkkosivut ovat avautuneet, lisää kuvia ja tietoa sieltä (suomeksi):
LUMMENIEMEN LEIRIKESKUSLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Avantouinnista Lummeniemen saunan kohdalla

Lummeniemen leirikeskus alkoi hahmottua 1960-luvulla, jolloin sinne siirrettiin pappilan vanhoja rakennuksia. Päärakennuksena on pappilan vanha väentupa. Ajan saatossa tiloja on uudistettu useita kertoja.

Lummeniemen leirikeskus sijaitsee Viitasaarella 4-tien läheisyydessä luonnonkauniin Keitele-järven rannalla. Majoitusrakennuksessa on tilavat ja viihtyisät huoneet kolmeen yksikköön jaettuna. Jokaiselle majoitushuoneelle on oma wc ja suihku.

Huonekoot
3 kpl 1 hh
2 kpl 3 hh
8 kpl 4 hh

Lisävuodepaikat mukaanlukien majoitustilaa on enimmillään 48 henkilölle.

Huoneiden lisäksi käytettävissä on kolme yhteistä tilaa, joissa kaikissa on keittiövarustus ja televisio. Huoneet sijoittuvat näiden kolmen tilan ympärille niin, että kuhunkin yksikköön on oma sisäänkäynti.

Lummeniemen leirikeskus on erinomainen leirien, koulutustapahtumien, kokousten sekä perhejuhlien pitopaikka. Lemmikkieläimiä Lummeniemeen ei saa tuoda.

Päärakennuksessa on juhlasali ja kaksi ruokasalia, joista toista voidaan käyttää myös kokoustilana. Leirikeskus tarjoaa perhejuhlillenne edullisesti rauhallisen ja luonnonkauniin pitopaikan jopa yli sadalle vieraalle. Se on myös ryhmille oivallinen ruokailupaikka. Juhlasaliin mahtuu ruokailemaan 70-80 henkilöä ja pienempään saliin 30. Yhteen saleista katetaan tavallisesti tarjoilupöydät. Juhlasalissa on piano.

Leirikeskus on erityisesti lapsiperheille soveltuva edullinen lomapaikka vaikka yhdessä ystäväperheen kanssa. Keiteleen puhdas vesi takaa uintinautinnon ja läheinen Savivuori tarjoaa pururadat, kuntoportaat ja marjamaastot. Vuorella on opastettu luontopolku ja leirikeskuksen rannassa kota, johon voi tehdä retken vaikkapa makkaranpaiston merkeissä.

Savivuoren laskettelurinne sijaitsee aivan leirikeskuksen vieressä (100 m). Kolme valaistua rinnettä, joilla on pituutta n. 500 m ja korkeusero 70 m, Half Pipe -lumilautarata ja ruuhkaton hissi ovat Viitasaaren kaupungin omistuksessa. Rinteillä on myös välinevuokraamo ja hiihtokoulu. Lisäksi lähimaastossa on maastohiihtolatuja 2, 3, 5 ja 7 km, valaistua latua 3 km. Keitele-järvi on lomalaisten käytössä ympäri vuoden tarjoten mahdollisuudet veneilyyn, kalastukseen ja jäähiihtoon.

Kaksi saunaa palvelee lomalaisia ympäri vuoden - vanhemmassa saa makoisat löylyt puukiukaasta ja uudemmassa on tilaa 20 vieraalle kerrallaan. Se onkin talvisin avantouimareiden kokoontumispaikka. Uusi sauna on loistossaan takkahuoneen kanssa, sillä se on remontoitu äskettäin.

Majoittujille on käytettävissä muutama autopistorasia, kysy lisätietoja ennen saapumistasi.

HinnastoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tule viihtymään Lummeniemeen!

Erlebnisse für die ganze Gruppe!

Ferienzentrum Lummeniemi
Das erneuerte Ferienzentrum Lummeniemi liegt in Viitasaari an der Nationalstraße 4 (E 75) am wunderschönen Keitele-See. Im Ferienzentrum gibt es geräumige, gemütliche Zimmer. Davon sind drei Einbett-, drei Dreibett- und sechs Vierbettzimmer. In jedem Zimmer gibt es ein eigenes WC und eine Dusche. Für Gruppen stehen zusätzlich drei Arbeitsräume mit Kochmöglichkeit und Fernseher zur Verfügung. Das Ferienzentrum Lummeniemi eignet sich vorzüglich für Ferienlager, Schulungen, Tagungen sowie Familienfeiern. Im Hauptgebäude gibt es einen Festsaal und zwei Speiseräume, von denen einer als Konferenzraum benutzt werden kann. Das Ferienzentrum bietet für Ihre Familienfeier eine preiswerte, ruhige und wunderschöne Umgebung für bis zu 200 Gäste.

Lummeniemen parkkipaikalla on pysäköintitilaa 30-40:lle autolle. Lisäksi leirikeskuksen pihapiiriin voi pysäköidä n. 15-20 autoa.

Sijainti kartalla

Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc