Vapaaehtoistyöstä voimaa

Eeva Koivumäki nauttii, kun saa tehdä jotain, minkä jälki näkyy. Hän haravoi hautausmaata ja tekee siellä muuta tarvittavaa, on ”Heimon ringissä” kirkon tilaisuuksissa kahveja laittamassa ja virkkaa sekä neuloo kastenukkeja. Seurakunnalle hänen vapaaehtoistyönsä on arvokas lahja.

- Ei tarvitse lähteä lenkille, kun teen tätä, Eeva Koivumäki nauraa iloisesti haravan varressa.

- Hautausmaatalkoissa revittiin kerrankin 11 säkillistä jättibalsamia pois. Aina en ole juuri talkoiden aikaan paikalla, kun on muitakin menoja, mutta käyn omassa tahdissa tekemässä.

- Talkoissa on vähän sitä, että vanhat eivät jaksa ja nuoret eivät lähde. Itse tykkään osallistua ja olen tekijä, kovankin työn tekijä. Pitää olla tekemistä. Ulospäin suuntautuminen on antanut voimaa, 78-vuotias Koivumäki painottaa.

- Olin 90-luvulla kirkkovaltuustossakin, mutta en ole oikein kokousihminen. Huopanassa ollessa olin diakoniatoimikunnassa.

Palkkana hyvä mieli

Nykyään Koivumäki asuu keskustassa ja harrastaa aktiivisesti monenlaisia asioita, esimerkiksi näytelmäpiiriä. Viime keväänä seurakunnassa ollut Aika matka! –juttu oli hänestä ihana. Hän on ollut myös seurakunnan päiväkuorossa vuosia ja Varpun laulujutut innostavat häntä.

Seurakuntamestari Heimo Tuukkanen soittaa joskus Koivumäelle tarvitessaan apua. Se on Koivumäestä mukavaa. Toki aina voi kieltäytyäkin.

-Kahvituksissa menee 4-5 tuntia, mutta esimerkiksi tekstinluvussa vain vähän aikaa. Moni ehkä luulee, että kahvinlaittajatkin ovat palkan edestä hommissa, mutta emme ole. Palkkana on hyvä mieli!

TS - Julkaistu srk:n syysliitteessä 2015

Osallistu - iloa toisille, iloa itselle

Miksi et tulisi mukaan toimintaan? Seurakunnassa on monenlaista tekemistä. Toivotamme sinut tervetulleeksi joukkoon!

Viitasaaren seurakunnassa vapaaehtoistyöntekijöitä toimii monenlaisissa tehtävissä. Mikä olisi sinulle mieluisinta? Pienet mutta tärkeät tehtävät seurakunnassa ja ihmisten parissa odottavat tekijäänsä.

Seurakunnan vapaaehtoistyössä on monia mahdollisuuksia rikastuttaa omaa ja muiden elämää.
Tarvitsemme työntekijöidemme rinnalle seurakuntalaisia osallistumaan erilaisiin kertaluonteisiin ja pidempiaikaisiin tehtäviin:

• Yhteisvastuukerääjiä helmi-huhtikuussa
  • Tasaus lipaskerääjiä lokakuussa
  • Ystäviä yksinäisille koteihin ja laitoksiin
  • Kahvinkeitto- ja tarjoiluapua eri tilaisuuksiin
  • Kolehdinkantajia ja tekstinlukijoita jumalanpalveluksiin
  • Lastenkaitsija-apua perhekerhoon ja perhetapahtumiin
  • Kuoroon laulajia
  • Talkooapua myyjäisiin ja lounaille
  • Emäntiä lähetysiltoihin

Pienikin apu auttaa paljon. Itselle siitä saa hyvän mielen. Ota yhteyttä!

Eeva Koivumäki on yksi seurakunnan iloisista talkoolaisista.