Joskus elämä ahdistaa, tuntuu ettei jaksa eikä selviä asioiden kanssa yksin. Syynä voi olla mikä tahansa suurempi tai pienempi asia elämässä. Silloin ei kannata jäädä yksin, vaan kannattaa hakea apua. Seurakunnassa on työntekijöitä, jotka ovat valmiita kuuntelemaan ja auttamaan tai miettimään mistä apua voisi löytyä. Voit puhua luottamuksella, sillä diakoniatyöntekijöillä ja papeilla on vaitiolovelvollisuus. 

 

Diakoniatyöntekijät tavattavissa

Diakoniatyöntekijät ovat tavattavissa tapaamista ja yhteydenottoa varten diakoniatoimistoissa päivystysakoina ja muina aikoina sopimuksen mukaan ja käyvät seurakuntalaisten luona kotikäynneillä. Jos toivot kotikäyntiä, ota rohkeasti yhteyttä. Samoin soita tai laita sähköpostia, jos haluat tulla keskustelemaan päivystysajan ulkopuolella.

Diakoniatyöntekijöiden päivystysajat ovat tavallisesti maanantaisin ja torstaisin klo 9-11. Nyt koronaviruksen vuoksi ei päivystystä, vaan toimimme ajanvarauksella. Soita Annelille puh. 050 5884 906 ja keskustellaan tilanteestasi ja tarvittaessa sovitaan vastaanottoaika.

 

Kauppojen lahjoitusruokaa jaossa maanantaisin diakoniatoimistossa klo 9-11 ja koulun ylijäämäruokaa torstaisin diakoniatoimistossa klo 9-10, mutta koronarajoitusten aikaan ajanvarauksella. Lahjoitusruokaa jaossa myös perjantaisin Eväsrepussa Takataskussa, seurakuntatalon alakerrassa. Huom. Muutokset mahdollisia! Pyrimme kertomaan niistä etukäteen kirkollisissa ilmoituksissa.

EU-ruokaa ja kauppojen lahjoitusruokaa jaossa ajanvarauksella, Anneli puh. 050 5884 906 ja Heidi puh. 050 5884 911.

 

Jouluavustuksia jaamme ajanvarauksella. Koronatilanteen vuoksi näin toimimme. Varaa aika, niin keskustelemme tilanteestasi ja katsomme, millaiseen apuun sinulla olisi mahdollisuus: Annelilta p. 050 5884 906, myös viestimahdollisuus tai WhatsApp- tai meseviesti tai sähköposti anneli.palonen(at)evl.fi tai Heidiltä , p. 050 5884 911, myös tekstiviestit, WhatApp-viestit ja meseviestit, sähköposti heidi.syvanen(at)evl.fi.

 

 

Diakoniatoimisto ja työntekijät

seurakuntatalolla osoitteessa Pappilantie 6

Diakonissa Anneli Palonen puh. 050 5884906 anneli.palonen(at)evl.fi

Diakoni/nuorisotyönohjaaja Heidi Syvänen puh. 050 5884911 heidi.syvanen@evl.fi

Kun talous on tiukalla

Huom. Koronan vuoksi soita aina ensin Annelille p. 050 5884 906 (huolimatta alaolevista normaaliajoista).

Joskus elämä ahdistaa ja talous on tiukalla. Jos tuntuu, ettet itse selviä asioiden kanssa, tule rohkeasti juttelemaan diakoniatoimistoon ja mietitään yhdessä keinoja, kuinka tilanteesta selviäisi.

Kun rahatilanne on todella tiukka on mahdollista saada muutaman kerran vuodessa ruoka-avustus/osto-osoitus kauppaan. Ensisijainen auttaja on aina sosiaalitoimi. Jos sinulla on toimeentulolaskelma tehtynä, ota se mukaan asioidessasi diakoniatoimistossa. On hyvä ottaa mukaan myös selvitys tuloista ja menoista.

Kauppojen lahjoittamaa leipää ja muuta ruokaa on jaossa päivystysaikoina diakoniatoimistossa maanantaina klo 9-11 sekä muuna aikana sopimuksen mukaan. Kysele Annelilta p. 050 5884 906 tai Heidiltä p. 050 5884 911.

Leipää ja EU-ruokaa jaossa diakoniatoimistossa  päivystysaikoina maanantaisin klo 9-11.

 

Eväsreppu

Joka perjantai klo 9.30-11 Takataskussa, seurakuntatalon alakerrassa, on tarjolla ilmainen aamupala ja jaossa kauppojen lahjoittamaa leipää, lihaa yms. einestä pakasteena ja usein kukkia silmäniloksi. Kaikki jaettava ruoka on syömäkelpoista. Tarjolla on myös mukavaa seuraa. Tänne ovat kaikki ja kaikenikäiset tervetulleita! Jaossa on myös EU-ruokakasseja.

 

EU-ruoka 

Jaossa erikseen ilmoittetuina päivinä perjantain Eväsrepussa Takataskulla,  erikseen sovittuina ajankohtina ja päivystysaikana diakoniatoimistosta.

 

Koulun ylijäämäruuan jako

Ylijäämäruokaa jaetaan omiin astioihin kotiin vietäväksi diakoniatoimistossa torstaisin klo 9-9.15 ja Takataskussa perjantaisin  klo 9.30-9.45. Ruokaa jaetaan juuri sen verran kuin sitä saadaan, joskus sitä on jäänyt enemmän joskus vähemmän. Ei koulun loma-aikoina jaettavaa!!

Ilmaiskirpputori

Jaossa vaatetta kaikenikäisille, kenkiä ja kodin tarvikkeita. Auki sopimuksen mukaan ja joka perjantai Eväsrepun aikaan perjantaisin klo 9.30-11, käynti Takataskun kautta. Tiedustelut Anneli puh. 050 5884 906 ja Heidi puh. 050 5884 911.

 

 

Perjantain leipäjakelu on viikon sosiaalisin hetki

Perjantaisin seurakuntatalolle voi tulla aamupalalle ja juttelemaan. Mukaan otettavaksi on myös tarjolla leipää, joskus jotain muutakin. Lue syksyllä 2015 julkaistu juttu.

Diakoniassa Anneli Palosta naurattaa kuvaaminen, mutta itse asia on vakavampi. Leipäjakelulle on todellinen tarve. Leipäjakelua voi kysyä myös diakoniatoimistosta, jos et pääse paikalle jakeluaikaan perjantaisin 9.30-11 Takataskuun seurakuntatalon alakertaan (käynti talon takaa). Älä arkaile tulla mukaan - et ole ainoa.

Ansa Litendahl ja Anneli Palonen kurkkivat diakoniatoimiston ovesta, joka on seurakuntatalon päädyssä.
Ansa Litendahl ja Anneli Palonen kurkkivat diakoniatoimiston ovesta, joka on seurakuntatalon päädyssä.

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Työpaikkapapit auttavat työhyvinvoinnin edistämisessä. He käyvät säännöllisesti erilaisissa työyhteisöissä. 

Työelämä

Työpaikkakiusaaminen on yleensä henkistä väkivaltaa, johon tulee puuttua välittömästi.

Työpaikkakiusaaminen on henkistä väkivaltaa