Joskus elämä ahdistaa, tuntuu ettei jaksa eikä selviä asioiden kanssa yksin. Syynä voi olla mikä tahansa suurempi tai pienempi asia elämässä. Silloin ei kannata jäädä yksin, vaan kannattaa hakea apua. Seurakunnassa on työntekijöitä, jotka ovat valmiita kuuntelemaan ja auttamaan tai miettimään mistä apua voisi löytyä. Voit puhua luottamuksella, sillä diakoniatyöntekijöillä ja papeilla on vaitiolovelvollisuus. 

 

Diakoniatyöntekijät tavattavissa

Diakoniatyöntekijät ovat tavattavissa tapaamista ja yhteydenottoa varten diakoniatoimistoissa päivystysakoina ja muina aikoina sopimuksen mukaan ja käyvät seurakuntalaisten luona kotikäynneillä. Jos toivot kotikäyntiä, ota rohkeasti yhteyttä. Samoin soita tai laita sähköpostia, jos haluat tulla keskustelemaan päivystysajan ulkopuolella.

Diakoniatyöntekijöiden päivystysajat maanantaisin ja torstaisin klo 9-11.

 

 

Diakoniatoimisto ja työntekijät

seurakuntatalolla osoitteessa Pappilantie 6

Diakoni Ansa Litendahl puh. 050 5884905 ansa.litendahl(at)evl.fi

Diakonissa Anneli Palonen puh. 050 5884906 anneli.palonen(at)evl.fi

Kun talous on tiukalla

Joskus elämä ahdistaa ja talous on tiukalla. Jos tuntuu, ettet itse selviä asioiden kanssa, tule rohkeasti juttelemaan diakoniatoimistoon ja mietitään yhdessä keinoja, kuinka tilanteesta selviäisi.

Kun rahatilanne on todella tiukka on mahdollista saada muutaman kerran vuodessa ruoka-avustus/osto-osoitus kauppaan. Ensisijainen auttaja on aina sosiaalitoimi. Jos sinulla on toimeentulolaskelma tehtynä, ota se mukaan asioidessasi diakoniatoimistossa. On hyvä ottaa mukaan myös selvitys tuloista ja menoista.

Kauppojen lahjoittamaa leipää ja muuta ruokaa on jaossa päivystysaikoina diakoniatoimistossa maanantaina ja torstaina klo 9-11 sekä muuna aikana sopimuksen mukaan. Kysele Annelilta p. 050 5884906.

Leipää jaossa diakoniatoimistossa  päivystysaikoina maanantaisin klo 9-11.

 

Eväsreppu

Joka perjantai klo 9.30-11 Takataskussa, seurakuntatalon alakerrassa on tarjolla ilmainen aamupala ja jaossa kauppojen lahjoittamaa leipää, lihaa yms einestä pakasteena ja usein kukkia silmäniloksi.Kaikki jaettava ruoka on syömäkelpoista. Tarjolla on myös mukavaa seuraa :) Tänne ovat kaikki ja kaikenikäiset tervetulleita! Jaossa on myös EU-ruokakasseja.

 

EU-ruoka 

Jaossa erikseen ilmoittetuina päivinä perjantain Eväsrepussa Takataskulla,  erikseen sovittuina ajankohtina ja päivystysaikana diakoniatoimistosta.

 

Koulun ylijäämäruuan jako

Ylijäämäruokaa jaetaan omiin astioihin kotiin vietäväksi diakoniatoimistossa torstaisin klo 9-9.15 ja Takataskussa perjantaisin  klo 9.30-9.45. Ruokaa jaetaan juuri sen verran kuin sitä saadaan, joskus sitä on jäänyt enemmän joskus vähemmän.

Ilmaiskirpputori

Jaossa vaatetta kaikenikäisille, kenkiä ja kodin tarvikkeita. Auki sopimuksen mukaan ja joka perjantai Eväsrepun aikaan perjantaisin klo 9.30-11, käynti Takataskun kautta. Tiedustelut Anneli puh. 050 5884906

 

 

Perjantain leipäjakelu on viikon sosiaalisin hetki

Perjantaisin seurakuntatalolle voi tulla aamupalalle ja juttelemaan. Mukaan otettavaksi on myös tarjolla leipää, joskus jotain muutakin. Lue syksyllä 2015 julkaistu juttu.

Diakoniassa Anneli Palosta naurattaa kuvaaminen, mutta itse asia on vakavampi. Leipäjakelulle on todellinen tarve. Leipäjakelua voi kysyä myös diakoniatoimistosta, jos et pääse paikalle jakeluaikaan perjantaisin 9.30-11 Takataskuun seurakuntatalon alakertaan (käynti talon takaa). Älä arkaile tulla mukaan - et ole ainoa.

Ansa Litendahl ja Anneli Palonen kurkkivat diakoniatoimiston ovesta, joka on seurakuntatalon päädyssä.
Ansa Litendahl ja Anneli Palonen kurkkivat diakoniatoimiston ovesta, joka on seurakuntatalon päädyssä.