Joskus elämä ahdistaa, tuntuu ettei jaksa eikä selviä asioiden kanssa yksin. Syynä voi olla mikä tahansa suurempi tai pienempi asia elämässä. Silloin ei kannata jäädä yksin, vaan kannattaa hakea apua. Seurakunnassa on työntekijöitä, jotka ovat valmiita kuuntelemaan ja auttamaan tai miettimään mistä apua voisi löytyä. Voit puhua luottamuksella, sillä diakoniatyöntekijöillä ja papeilla on vaitiolovelvollisuus. 

 

Diakoniatyöntekijät tavattavissa

Diakoniatyöntekijät ovat tavattavissa tapaamista ja yhteydenottoa varten diakoniatoimistoissa päivystysakoina ja muina aikoina sopimuksen mukaan ja käyvät seurakuntalaisten luona kotikäynneillä. Jos toivot kotikäyntiä, ota rohkeasti yhteyttä. Samoin soita tai laita sähköpostia, jos haluat tulla keskustelemaan päivystysajan ulkopuolella.

Diakoniatyöntekijöiden päivystysajat maanantaisin ja torstaisin klo 9-11. Diakoniatoimisto suljettu 9.7.-27.7.2018. Auki jälleen 30.7.2018 alkaen.

 

 

 

Diakoniatoimisto ja työntekijät

seurakuntatalolla osoitteessa Pappilantie 6

Diakoni Ansa Litendahl puh. 050 5884905 ansa.litendahl(at)evl.fi

Diakonissa Anneli Palonen puh. 050 5884906 anneli.palonen(at)evl.fi

Kun talous on tiukalla

Joskus elämä ahdistaa ja talous on tiukalla. Jos tuntuu, ettet itse selviä asioiden kanssa, tule rohkeasti juttelemaan diakoniatoimistoon ja mietitään yhdessä keinoja, kuinka tilanteesta selviäisi.

Kun rahatilanne on todella tiukka on mahdollista saada muutaman kerran vuodessa ruoka-avustus/osto-osoitus kauppaan. Ensisijainen auttaja on aina sosiaalitoimi. Jos sinulla on toimeentulolaskelma tehtynä, ota se mukaan asioidessasi diakoniatoimistossa. On hyvä ottaa mukaan myös selvitys tuloista ja menoista.

Kauppojen lahjoittamaa leipää ja muuta ruokaa on jaossa päivystysaikoina diakoniatoimistossa maanantaina ja torstaina klo 9-11 sekä muuna aikana sopimuksen mukaan. Kysele Annelilta p. 050 5884906.

Diakoniatoimisto suljettu 9.7.-27.7.2018. Leipää jaossa diakoniatoimistossa jälleen päivystysaikoina ma 30.7.2018 alkaen.

 

Ruokajakelu ja aamupala

Joka perjantai klo 9.30-11 Takataskussa, seurakuntatalon alakerrassa on tarjolla ilmainen aamupala ja jaossa kauppojen lahjoittamaa leipää, lihaa yms einestä pakasteena ja usein kukkia silmäniloksi.Kaikki jaettava ruoka on syömäkelpoista. Tarjolla on myös hyvää seuraa :) Tänne ovat kaikki ja kaikenikäiset tervetulleita! Jaossa on myös EU-ruokakasseja.

Syksyn leipäjako ja aamupala alkaa jälleen kesätauon jälkeen 17.8. klo 9.30 Takataskulla.

EU-ruoka 

Jaossa erikseen ilmoittetuina päivinä perjantain aamupalan ja leipäjaon yhteydessä, erikseen sovittuina ajankohtina ja päivystysaikana diakoniatoimistosta. Syksyn 2018 EU ruokajako 24.8. klo 9.30-11 Takataskulla leipäjaon ja aamupalan yhteydessä.

 

 

Ilmaiskirpputori

Jaossa vaatetta kaikenikäisille, kenkiä ja kodin tarvikkeita. Avoimena sopimuksen mukaan ja joka perjantai aamupalan ja leipäjakelun aikaan perjantaisin klo 9.30-11, käynti Takataskun kautta. Tiedustelut Anneli puh. 050 5884906

 

 

Perjantain leipäjakelu on viikon sosiaalisin hetki

Perjantaisin seurakuntatalolle voi tulla aamupalalle ja juttelemaan. Mukaan otettavaksi on myös tarjolla leipää, joskus jotain muutakin. Lue syksyllä 2015 julkaistu juttu.

Diakoniassa Anneli Palosta naurattaa kuvaaminen, mutta itse asia on vakavampi. Leipäjakelulle on todellinen tarve. Leipäjakelua voi kysyä myös diakoniatoimistosta, jos et pääse paikalle jakeluaikaan perjantaisin 9.30-11 Takataskuun seurakuntatalon alakertaan (käynti talon takaa). Älä arkaile tulla mukaan - et ole ainoa.

Ansa Litendahl ja Anneli Palonen kurkkivat diakoniatoimiston ovesta, joka on seurakuntatalon päädyssä.
Ansa Litendahl ja Anneli Palonen kurkkivat diakoniatoimiston ovesta, joka on seurakuntatalon päädyssä.