Joskus elämä ahdistaa, tuntuu ettei jaksa eikä selviä asioiden kanssa yksin. Syynä voi olla mikä tahansa suurempi tai pienempi asia elämässä. Silloin ei kannata jäädä yksin, vaan kannattaa hakea apua. Seurakunnassa on työntekijöitä, jotka ovat valmiita kuuntelemaan ja auttamaan tai miettimään mistä apua voisi löytyä. Voit puhua luottamuksella, sillä diakoniatyöntekijöillä ja papeilla on vaitiolovelvollisuus. 

 

Diakoniatyöntekijät tavattavissa

Diakoniatyöntekijät ovat tavattavissa tapaamista ja yhteydenottoa varten diakoniatoimistoissa päivystysakoina, muina aikoina sopimuksen mukaan sekä käyvät seurakuntalaisten luona kotikäynneillä. Jos toivot kotikäyntiä, ota rohkeasti yhteyttä. Samoin soita tai laita sähköpostia, jos haluat tulla keskustelemaan päivystysajan ulkopuolella.

Diakoniatyöntekijöiden päivystysajat ovat maanantaisin ja torstaisin klo 9-11. 

 

Kauppojen lahjoitusruokaa jaossa maanantaisin diakoniatoimistossa klo 9-11 ja koulun ylijäämäruokaa torstaisin diakoniatoimistossa klo 9-10. Lahjoitusruokaa ja ylijäämäruokaa jaossa myös perjantaisin Eväsrepussa Takataskussa, seurakuntatalon alakerrassa, klo 9.30-11. Huom. Muutokset mahdollisia! Pyrimme kertomaan niistä etukäteen kirkollisissa ilmoituksissa.

Kauppojen lahjoitusruokaa ja ylijäämäruokaa jaossa myös ajanvarauksella, Anneli puh. 050 5884 906 ja Heidi puh. 050 5884 911.

 

Avustuksia jaamme ajanvarauksella. Varaa aika, niin keskustelemme tilanteestasi ja katsomme, millaiseen apuun sinulla olisi mahdollisuus: 

Anneli p. 050 5884 906, anneli.palonen(at)evl.fi

Heidi p. 050 5884911, heidi.syvanen(at)evl.fi

Yhteydenottomahdollisuus soittamalla, tekstiviestillä, WhatsApp-viestillä, Messenger-viestillä tai sähköpostilla.

 

 

Diakoniatoimisto ja työntekijät

seurakuntatalolla osoitteessa Pappilantie 6

Diakonissa Anneli Palonen puh. 050 5884906 anneli.palonen(at)evl.fi

Diakoni/nuorisotyönohjaaja Heidi Syvänen puh. 050 5884911 heidi.syvanen(at)evl.fi

Kun talous on tiukalla

Huom. Koronan vuoksi soita aina ensin Annelille p. 050 5884 906 (huolimatta alaolevista normaaliajoista).

Joskus elämä ahdistaa ja talous on tiukalla. Jos tuntuu, ettet itse selviä asioiden kanssa, tule rohkeasti juttelemaan diakoniatoimistoon ja mietitään yhdessä keinoja, kuinka tilanteesta selviäisi.

Kun rahatilanne on todella tiukka on mahdollista saada muutaman kerran vuodessa ruoka-avustus/osto-osoitus kauppaan. Ensisijainen auttaja on aina sosiaalitoimi. Jos sinulla on toimeentulolaskelma tehtynä, ota se mukaan asioidessasi diakoniatoimistossa. On hyvä ottaa mukaan myös selvitys tuloista ja menoista.

Kauppojen lahjoittamaa leipää ja muuta ruokaa on jaossa päivystysaikoina diakoniatoimistossa maanantaina ja torstaina klo 9-11, perjantaina klo 9.30-11 sekä muuna aikana sopimuksen mukaan. Kysele Annelilta p. 050 5884 906 tai Heidiltä p. 050 5884 911.

 

Eväsreppu

Joka perjantai klo 9.30-11 Takataskussa, seurakuntatalon alakerrassa, on tarjolla ilmainen aamupala ja jaossa kauppojen lahjoittamaa leipää, lihaa yms. einestä pakasteena ja usein kukkia silmäniloksi. Kaikki jaettava ruoka on syömäkelpoista. Tarjolla on myös mukavaa seuraa. Tänne ovat kaikki ja kaikenikäiset tervetulleita! 

 

Ilmaiskirpputori

Jaossa vaatetta kaikenikäisille, kenkiä ja kodin tarvikkeita. Auki sopimuksen mukaan ja joka perjantai Eväsrepun aikaan perjantaisin klo 9.30-11, käynti Takataskun kautta. Tiedustelut Anneli puh. 050 5884 906 ja Heidi puh. 050 5884 911.

 

 

Perjantain leipäjakelu on viikon sosiaalisin hetki

Perjantaisin seurakuntatalolle voi tulla aamupalalle ja juttelemaan. Mukaan otettavaksi on myös tarjolla leipää, joskus jotain muutakin. Lue syksyllä 2015 julkaistu juttu.

Diakoniassa Anneli Palosta naurattaa kuvaaminen, mutta itse asia on vakavampi. Leipäjakelulle on todellinen tarve. Leipäjakelua voi kysyä myös diakoniatoimistosta, jos et pääse paikalle jakeluaikaan perjantaisin 9.30-11 Takataskuun seurakuntatalon alakertaan (käynti talon takaa). Älä arkaile tulla mukaan - et ole ainoa.

Ansa Litendahl ja Anneli Palonen kurkkivat diakoniatoimiston ovesta, joka on seurakuntatalon päädyssä.
Ansa Litendahl ja Anneli Palonen kurkkivat diakoniatoimiston ovesta, joka on seurakuntatalon päädyssä.

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Työpaikkapapit auttavat työhyvinvoinnin edistämisessä. He käyvät säännöllisesti erilaisissa työyhteisöissä. 

Työelämä

Työpaikkakiusaaminen on yleensä henkistä väkivaltaa, johon tulee puuttua välittömästi.

Työpaikkakiusaaminen on henkistä väkivaltaa