Joskus elämä ahdistaa, tuntuu ettei jaksa eikä selviä asioiden kanssa yksin. Syynä voi olla mikä tahansa suurempi tai pienempi asia elämässä; talous, ihmissuhteet, yksinäisyys, oma tai läheisen sairaus, kuolema tai mikä tahansa. Silloin ei kannata jäädä yksin, vaan kannattaa hakea apua. Seurakunnassa on työntekijöitä, jotka ovat valmiita kuuntelemaan ja auttamaan tai miettimään mistä apua lisäksemme tarvittaessa voisi löytyä. Voit puhua luottamuksella, sillä diakoniatyöntekijöillä ja papeilla on vaitiolovelvollisuus.

Diakoniatyöntekijät tavattavissa

Diakoniatyöntekijät ovat tavattavissa diakoniatoimistoissa päivystysakoina, muina aikoina sopimuksen mukaan sekä käyvät seurakuntalaisten luona kotikäynneillä. Jos toivot kotikäyntiä, ota rohkeasti yhteyttä. Samoin soita tai laita sähköpostia, jos haluat tulla keskustelemaan päivystysajan ulkopuolella. Saat meihin yhteyden myös WhatsApp ja Messenger viestein.

Diakoniatyöntekijöiden päivystysajat ovat maanantaisin ja torstaisin klo 10-11.

RUOKAJAOT

Lahjoitusruokajako tapahtuu seurakuntatalon alakerrassa Takataskulla maanantaisin ja torstaisin kello 9-10. Jaossa kauppojen ylijäämäruokaa ja torstaisin myös Karonkan ja koulun ylijäämäruokaa omiin astioihin.

Lahjoitusruokaa ja ylijäämäruokaa jaossa myös perjantaisin Eväsrepussa Takataskussa, seurakuntatalon alakerrassa, klo 9.30-11. Huom. Muutokset mahdollisia! Pyrimme kertomaan niistä etukäteen kirkollisissa ilmoituksissa. Eväsrepussa tarjolla ilmainen aamupala, mahdollisuus pelata biljardia, jutella muiden kanssa ja ilmaiskirpputori myös auki. Kirpparilla vaatetta, kenkiä, kodin tarvikkeita, kuten astioita, liinavaatetta yms.

Kauppojen lahjoitusruokaa ja ylijäämäruokaa jaossa myös diakoniatoimistossa ajanvarauksella, Anneli puh. 050 5884 906 ja Heidi puh. 050 5884 911.

TALOUDELLINEN AVUSTAMINEN

Jos taloudellinen tilanteesi on tiukka ja tilanne ahdistaa, ota yhteys ja varaa aika, niin keskustelemme tilanteestasi ja katsomme, millaiseen apuun sinulla olisi mahdollisuus:

Anneli p. 050 5884 906, anneli.palonen(at)evl.fi

Heidi p. 050 5884911, heidi.syvanen(at)evl.fi

Yhteydenottomahdollisuus soittamalla, tekstiviestillä, WhatsApp-viestillä, Messenger-viestillä tai sähköpostilla.

Diakoniatoimisto ja työntekijät

Diakoniatoimisto on seurakuntatalolla osoitteessa Pappilantie 6. Diakoniatoimisto on seurakuntatalon kulmalla, pienet portaat nousten, heti parkkipaikalle tultaessa. Ovessa on ovikello, jos ovi on lukossa.

Diakonissa Anneli Palonen puh. 050 5884906 anneli.palonen(at)evl.fi

Diakoni/nuorisotyönohjaaja Heidi Syvänen puh. 050 5884911 heidi.syvanen(at)evl.fi

Kun talous on tiukalla

Joskus elämä ahdistaa ja talous on tiukalla. Jos tuntuu, ettet itse selviä asioiden kanssa, tule rohkeasti juttelemaan diakoniatoimistoon ja mietitään yhdessä keinoja, kuinka tilanteesta selviäisi.

Kun rahatilanne on todella tiukka on mahdollista saada muutaman kerran vuodessa lahjakortti ruokakauppaan. Ensisijainen auttaja on aina sosiaalitoimi. Jos sinulla on toimeentulolaskelma tehtynä, ota se mukaan asioidessasi diakoniatoimistossa. On hyvä ottaa mukaan myös selvitys tuloista ja menoista.

Kauppojen lahjoittamaa ylijäämäruokaa, kuten leipää, lihaa pakasteena yms. ruokaa on jaossa seurakuntatalon alakerrassa Takataskulla ma ja to klo 9-10, päivystysaikoina diakoniatoimistossa maanantaina ja torstaina klo 10-11 ja Eväsrepusta seurakuntatalon alakerrassa Takataskulla perjantaina klo 9.30-11 sekä muuna aikana sopimuksen mukaan. Kysele Annelilta p. 050 5884 906 tai Heidiltä p. 050 5884 911.

Eväsreppu

Joka perjantai klo 9.30-11 Takataskussa, seurakuntatalon alakerrassa, on tarjolla ilmainen aamupala ja jaossa kauppojen lahjoittamaa leipää, lihaa yms. einestä pakasteena ja usein kukkia silmäniloksi. Jaossa omiin astioihin myös Karonkan ja koulun ylijäämäruokaa. Kaikki jaettava ruoka on syömäkelpoista. Tarjolla on myös mukavaa seuraa :) Tänne ovat kaikki ja kaikenikäiset tervetulleita!

Ilmaiskirpputori

Kirpputori on seurakuntatalon alakerrassa. Jaossa vaatetta kaikenikäisille, kenkiä ja kodin tarvikkeita. Huonekaluja eri varastossa. Kirpputori on auki sopimuksen mukaan ja joka perjantai Eväsrepun aikaan perjantaisin klo 9.30-11, käynti Takataskun kautta. Tiedustelut Anneli puh. 050 5884 906 ja Heidi puh. 050 5884 911.

Perjantain leipäjakelu on viikon sosiaalisin hetki

Perjantaisin seurakuntatalolle voi tulla aamupalalle ja juttelemaan. Mukaan otettavaksi on myös tarjolla leipää, joskus jotain muutakin. Lue syksyllä 2015 julkaistu juttu.

Diakoniassa Anneli Palosta naurattaa kuvaaminen, mutta itse asia on vakavampi. Leipäjakelulle on todellinen tarve. Leipäjakelua voi kysyä myös diakoniatoimistosta, jos et pääse paikalle jakeluaikaan perjantaisin 9.30-11 Takataskuun seurakuntatalon alakertaan (käynti talon takaa). Älä arkaile tulla mukaan - et ole ainoa.

Ansa Litendahl ja Anneli Palonen kurkkivat diakoniatoimiston ovesta, joka on seurakuntatalon päädyssä.

Talousongelmissa on hyvä ottaa aina ensin yhteyttä sosiaalitoimistoon tai talous- ja velkaneuvontaan. Seurakunnan diakoniasta saat myös apua. Seurakunnan diakoniatyöntekijä keskustelee luottamuksellisesti kanssasi raha- ja velkatilanteestasi.

Talousapua ja -neuvontaa

Saat apua seurakunnasta työttömyyden kohdatessa. Voit ottaa yhteyttä diakoniatyötekijään tai pappiin. Papeilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus kaikista heille luottamuksellisesti uskotuista asioista.

Työelämä