Ristipistoja

Kun kinos sulaa, mitä teillä näkyy?

Näinä päivinä kinokset saavat kyytiä ja hankien alta alkaa paljastua kaikenlaista: roskia, lumen alle unohtuneita leluja, syksyllä sängeksi ajettua peltoa, leskenlehtiä. Maisema ei juuri nyt ole järin kaunis likaisine penkkoineen ja harmaanruskeine sävyineen. Silti kokemus kertoo, että pinnan alla idullaan on valtavan paljon kaunista, uutta ja hyvää. Tarvitaan vain lisää lämpöä, lempeitä tuulia ja valoa, että se kaikki pääsee esiin.

Perheneuvonnassa koen usein samaa tunnelmaa kuin huhtikuisessa maisemassa. Ajan mittaan kertynyt likainen lumikerros ja jää peittävät alleen sen hyvän ja ihmeellisen, mikä suhdetta on kantanut. Suhde kaipaa kipeästi lämpöä ja lempeyttä, jotta jälleen itsessä ja toisessa pääsisi esiin se herkempi puoli. Puhumattomat pettymykset, kertomatta tai kuulematta jääneet tarpeet, arvostuksen unohtaminen kinostuvat arjessa helposti. Yhdessä sitten lähdemme sulattelemaan jäätynyttä yhteyttä ja etsimään polkuja kevääseen, uusiin versoihin ja kasvun ihmeeseen.

Korona-aikana tapaamiset ovat etäyhteyksillä. Nyt ei ole mennyt matkoihin aikaa. Maakunnan perimmäisistä kolkista on yhtä nopeaa osallistua neuvotteluun kuin taajamasta.

Meissä jokaisessa on paljon kykyä kasvuun ja uudistumiseen. Niin kuin ihmissuhteissammekin.

Kevään ihmeitä elämääsi!

Pirjo Salminen, perheneuvoja

Ajanvaraus ti, ke ja pe klo 12.30-14 p. 044 774 7052
Perheasiain neuvottelukeskus Jkl, Viitasaari kuuluu alueeseen

 

Aiemmin julkaistut ristipistokirjoitukset