Ristipistoja

Mä en sinne haukuttavaksi lähde 

 Kun parisuhde köhii, pettymykset ja tyytymättömyys purkautuvat usein syytöksinä ja moitteina. Mitä enemmän kuonaa on kertynyt, sitä vaikeampaa asioita on puhua ja tutkailla rauhassa. Usein ulkopuolisen näkökulma ja puheenjohtajuus antaa paremmin tilaa kaikille osapuolille tulla kuulluksi. Kolmannen läsnäolo tekee turvallisemmaksi nostaa esiin kipeitäkin asioita. 

Perheneuvojana tapaan pariskuntia monenlaisissa elämäntilanteissa. Usein jompaakumpaa pelottaa tulla, koska oletuksena on tulla ripitetyksi vieraan ihmisen edessä. Pari- tai perheterapia ei kuitenkaan ole oikeussali, jossa jaetaan tuomioita. Varsinaisena asiakkaana on se osapuolten välinen ihmissuhde, sen toimivuus tai toimimattomuus. Suhteen hyvinvoinnista molemmat ovat osaltaan vastuussa ja yhdessä voidaan tutkia, miten omat tulkinnat ja käytös siihen vaikuttavat.  

Kirkon perheneuvonta tarjoaa ammattiapua perheiden ja parisuhteiden vaikeuksiin sekä perheasioiden sovitteluun erotilanteissa. Lähisuhdeväkivaltatilanteissa apua on saatavilla niin uhreille kuin tekijöille. Perheneuvonnan palvelut kustannetaan kirkollisveroin ja ne ovat asiakkaille maksuttomia. Pohjoisen Keski-Suomen alueella vastaanottoja on Viitasaarella, Äänekoskella ja Saarijärvellä. 

Tukea on saatavilla, älä jää yksin.  

Pirjo Salminen, 
perheneuvoja, perhe- ja paripsykoterapeutti  

 

Ajanvaraus perheneuvontaan ti, ke ja pe klo 12-14.30
puh. 044-774 7052

 

 

 

 

Aiemmin julkaistut ristipistokirjoitukset