Ristipistoja

Te saatte voiman

Olemme aivan helluntain kynnyksellä. Lapsuuden muistoista tulee mieleen, että helluntaina oli mieluusti talviturkki heitettävä pois. Ensimmäiset uintiretket alkoivat. Monelle suomalaiselle on myös tuttua sanonta: jos ei heilaa helluntaina, niin ei koko kesänä! Helluntai on kristikunnan kolmanneksi suurin juhla pääsiäisen ja joulun jälkeen. Se on Pyhän Hengen vuodattamiselle omistettu juhlapäivä.

Helluntaista kerrotaan Raamatussa Apostolien tekojen toisessa luvussa: ”Ja he näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itse kunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.”

Pyhästä Hengestä puhutaan myös voiman antajana. Apt.1:8 kertoo näin: ”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.” Pyhä Henki on kaikkien kristittyjen kaikkialla maailmassa vastaanotettavissa oleva voima. Kysymyksessä ei ole yksistään vain voima, vaan myös itse Jumala ,jumaluuden yksi kolmesta persoonasta; Isä, Poika ja Pyhä Henki. Pyhän Hengen voimasta syntyy uusi Kristukseen yhdistetty elämä. Pyhä Henki asuu meissä siitä lähtien, kun vastaanotamme Jeesuksen ja synnymme uudesti ylhäältä. Mutta tämän uudestisyntymisen jälkeen on Raamatun mukaan vielä mahdollisuus tulla täytetyksi Pyhällä Hengellä (Apt 1:4-5.). Me voimme tänään vastaanottaa Pyhän Hengen täyteyden omaan elämäämme. Luuk.11:13 kertoo, että Jumala antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.

Heleää helluntaita ja Jumalan siunaamaa kesää!

Elina Räsänen, kirkkovaltuutettu, messuryhmien pj.

 

 

Aiemmin julkaistuja Ristipistoja