Tulla kotiin

Taas on se aika vuodesta, kun uudet rippikoululaiset ilmoittautuvat tulevan vuoden rippikouluihin.

Tällä viikolla nuoret saavat tietopaketin ensi kesän rippileirien ajankohdista ja siitä, kuinka talven ja kevään aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan. Toivottavasti tiedon ohella heille välittyy myös kuva siitä, että he ovat yhtälailla seurakunnan jäseniä, kuin pienet lapset ja jo elämänkokemusta omaavat aikuisetkin. Tunne siitä, että seurakunnan juttuihin voi tulla turvallisesti, niin kuin kotiin.

Tulla kotiin… Niin, sitähän seurakunta on, Taivaan Isän turvallinen perheyhteisö maan päällä. Kun vaan uskaltaisi tai jaksaisi tai kykenisi sen kokemaan niin. Tuntisi itsensä tervetulleeksi ja hyväksytyksi. Näiden tulevien riparilaistenkin kohdalla tuo on pitkälti kiinni meistä kaikista vastaanottajista, mukaankutsujista. Kristus rakasti meidät kaikki omikseen, nyt on meidän tehtävämme ottaa armollisesti ja kohdaten uusi ikäluokka toimintaan mukaan.

Siunaavin terveisin

Alpo Syvänen, nuorisotyönohjaaja