Ristipistoja

Tervehdys seurakunnan kokkikerhosta!

Kerhotilassa oli käynyt vilske. Jauhot pöllysivät ja vettä haettiin hanasta. Ekku teki toisen puolen kanssa taikataikinaa, josta askarreltaisiin myöhemmin. Matte teki toisen puolen kanssa leipätaikinaa, josta leivottaisiin leipiä. Kun taikinat olivat valmiit, kokoonnuttiin yhdessä pöydän ääreen. Matte alkoi kertoa siitä, kuinka taikinaa voi verrata ihmisen uskoon. Jauhot ovat kuin tieto, ja se ei yksin riitä. Vesi tai tänään käytetty jugurtti on kuin halu uskoa, mutta yhdessäkään ne eivät riitä. He kurkkasivat taikataikinaa, joka oli juuri sen näköistä kuin sitä tehdessä. Siihen oli laitettu vettä ja jauhoja.

- Mutta jos taikinaan laitetaan hiivaa, vesi ja jauhot muuttuvat ja alkavat kohota. Voidaan ajatella, että hiiva on kuin Jeesus. Hän herättää meissä uskon ja antaa voimaa sen kasvamiseen.

- Nyt he kurkkasivat leipätaikinaa, johon oli laitettu hiivaa. Se oli alkanut nousta ja kasvoi suuremmaksi koko ajan.

- Me voimme yhdessä pyytää siunausta sekä elämäämme että uskon kasvamiseen, sillä jokaisella meistä se kasvaa omalla tavallaan ja omaa tahtiaan, sanoi Matte.

Tämä oli ote kerhonohjaajan käsikirjasta. Samanlainen vilske käy maanantaisin Takataskussa, kun kaksi ryhmää kokkikerholaisia kokoontuu ruuanlaiton, pelien ja leikkien parissa. Samoin kuin edellä olevassa tarinassa, mekin kerhossa ihmettelemme ja pohdimme maailman menoa monelta eri suunnalta.

Kuten meitä kerholaisia on erilaisia, myös taikinoita on monenlaisia. Tällä kertaa herkulliset lihapullat ja perunamuusi lisukkeineen ja jälkiruokineen. Hyvää ruokahalua!

Kerhonohjaajat Tarja ja Seidi

 

Aiemmin julkaistut ristipistokirjoitukset