Kristus, kirkkauden toivo

"Niinkuin on hanki valkoinen kirkkaimman auringon alla, puhdistuu tunto ihmisen armolle antautumalla. Jokainen muisto kunniaton pois kirjoista taivahan pyyhitty on, kun kaikki synnit on anteeksi annettu Jeesuksen ristin tähden."

Tätä Lasse Heikkilän laulua olen viime päivinä usein hyräillyt ja ihmetellyt tätä valtavaa maaliskuun hankien kirkkautta ja valon lisääntymisen tuomaa uutta elämää koko luomakunnassa. Pihapiirin linnut ovat alkaneet sirkuttelemaan ja jostain kaukaa tuoksahtaa hentoisesti jo kevään ensi tuoksut.

Tänään on kevätpäiväntasaus. Talven selkä on taittunut ja kuljemme valoa kohti. Olen itse syntynyt juuri tähän aikaan, ja koen vahvasti valon elvyttävän ja piristävän voiman.Valo myös paljastaa kaiken pölyn ja lian, ja kutsuu siivoustalkoisiin. Myös sisäinen ihmiseni kokee tässä häikäisevässä valossa puutteellisuutta, rikkinäisyyttä ja synnin likaa. Miten selviän tästä kaikesta seesteisyyteen ja puhtauteen? Hyräilen jälleen tuota ihanaa laulua: "Niinkuin on metsä hiljainen sylissä yön avaruuden, vaiti on kaiku syytösten huoneissa sydämen uuden. Poissa on paino menneisyyden, käy armahdus ylitse ymmärryksen, kun kaikki synnit on anteeksi annettu Jeesuksen ristin tähden."

Jumala kutsuu meitä kaikkia tykönsä, omistamaan kokonaisesti Poikansa Jeesuksen Kristuksen täydellisen sovituksen Golgatan ristinpuulla. Saamme asettautua turvallisesti valoon, Jumalan Sanan valoon. Minkä valo paljastaa, sen veri puhdistaa!

Kristus Jeesus on Jumalan kasvojen säteily, kirkkauden toivo!

Jesajan kirjasta saamme lukea: "Niin Hän tuli heidän pelastajakseen, vapautti heidät ahdingosta. Ei sanansaattaja, ei enkeli, vaan Hänen kasvojensa kirkkaus pelasti heidät."

Siunattua paastonaikaa!

Elina Räsänen, jumalanpalvelustukiryhmän vetäjä, kirkkovaltuutettu

Aiemmin julkaistut Ristipistoja-kirjoitukset

Kuvassa Elina Räsänen hymyilee osoittaen sormellaan ylöspäin.