Ristipistoja

Hiljaisuuden merkitys

Monet meistä luultavasti kaipaavat toisinaan hiljaisuutta ja rauhaa. Toiset saavat sitä tarpeekseen joka päivä ja toivovat ehkä lisää elämää ympärilleen. Meille, jotka kuljemme hälinässä ja elämme vauhdikasta arkea, voi olla jopa hiukan hankalaa kuvitella, miten hiljaisuudesta voisi ikinä saada tarpeekseen. Ehkä toivomme säännöllisesti, että saisimme olla edes hetken aivan yksin.

Monelle tämä yksin oleminen muuttuukin kuitenkin yksinäisyydeksi, joka saattaa painaa mieltä. Olisi hyvä omien kiireiden ja hiljaisuuden kaipuun lomassa muistaa ihmistä, jolla saattaa olla juuri tämä päinvastainen tilanne. Pieni puhelu, kahvilla käyminen tai edes viesti voi piristää sen toisen päivää merkittävästi. Se voi myös tuoda itsellekin kaivatun pysähtymisen kaiken keskellä.

Pitäisikö meidän ottaa tavoitteeksi vaikka heti tänään soittaa sille jollekin, jonka tiedät olevan paljon yksin ja toivottaa mukavaa juhannusta?

Samalla haluan toivottaa hyvää juhannusta teille kaikille, juhlitaan hymy huulilla toisistamme huolta pitäen. Muistetaan myös pysähtyä nauttimaan yhteisestä ajasta, kesästä ja toivottavasti myös siitä hiljaisuudesta. Edes hetkeksi.

Minna Palosaari
Viestintätukiryhmän jäsen

 

 

Aiemmin julkaistuja Ristipistoja