Kiitos ja onnea!

Meillä on monta aihetta kiitokseen ja onneen. Olemme päässeet uuden kesän kynnykselle.

Kevään juhlakausi alkoi pääsiäisestä - Kristus on ylösnoussut. Seuraavana vietimme kansallista veteraanipäivää. Vappu aloitti toukokuun, joka on opiskelijoiden ja työn juhlaa.

Toukokuun toisena sunnuntaina juhlimme äitien ja mummojen päivää. Helatorstai on kirkollinen juhlapäivä.

Kesäkuun alussa juhlistamme koulujen ja oppilaitosten lukukauden päättymistä. Monet onnekkaat saavat ensimmäisen - tai uuden - työpaikan. Helluntaita vietämme Pyhän Hengen vuodattamisen muistoksi.

Syntymän ja kasvun ihmeen näemme luonnossa ympäri vuoden. Saamme viettää kaste-, syntymä- ja nimipäiväjuhlia.

Juhannus on Johannes Kastajan päivä sekä Suomen lipun päivä.

Osalle on onnenpäiviä rippileiri, konfirmaatiojuhlaan osallistuminen ja muisteleminen.

Avioliittoon vihkiminen ja hääjuhlat halutaan usein viettää myös kesäkaudella.

Joka vuosi myös ahkeria henkilöitä jää ansaitulle eläkkeelle.

Elämän arkea on elämässämme eniten. Ollaan kiitollisia ja onnellisia jokaisesta päivästä. Pidetään hyvää huolta itsestämme ja läheisistämme. Leppoisaa ja siunattua alkavaa kesää.

Marjatta Ruuska
kirkkovaltuuston jäsen ja kirkkoneuvoston vpj.

Aiemmin julkaistut Ristipistoja-kirjoitukset

Marjatta Ruuska on kuvattu kuvaan Porthanin kahvimajalla, suosikkikesäkahvilassaan.
Marjatta Ruuska.