Kysytään lapsilta ja nuorilta!

Lasten ja nuorten hyvän kasvun tueksi tehdään seurakunnassa upeaa työtä. Diakoniatyökin auttaa vähävaraisia. Kiitos kuuluu myös perheille, joissa lasten kastaminen ja rippikoulun käynti on koettu tärkeäksi.

Miettimistäkin on. Kohdatuksi, kuulluksi ja nähdyksi tulemisen tarvetta nuorilla Viitasaarella on hyvinkin paljon.

Näitä pohdin kirkolliskokouksessa viime viikolla. Esillä oli kirkon tulevaisuuselonteko kasvatuksesta. Miten kristillinen usko, toivon näkökulma ja lähimmäisen rakkaus pysyvät merkityksellisinä sukupolvesta toiseen?

Sanoma on ikuinen, mutta puheenparsi ja toimintatavat uudistuvat ajan mukana.  Nyt olisi hyvä aika kysyä myös lapsilta ja nuorilta itseltään, mitä he seurakunnalta toivovat.

Yhtä näkökulmaa mietin. Hyvän tahdon Viitasaari –yhteistyön tavoitteena on lisätä vapaaehtoistyötä. Se on arjen kristillisyyttä. Seurakunta ja koulu voisivat yhdessä rohkaista lapsia ja nuoria auttamaan vanhuksia, naapuria tai kavereita. Ympäristöteot ja varojen kerääminen köyhiin maihin ovat myös lähimmäisen vastuuta.

Näytetään me aikuiset hyvää esimerkkiä!

Maria Kaisa Aula

Kirjoittaja on kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja kirkolliskokouksen jäsen

Aiemmin julkaistut Ristipistoja-kirjoitukset

Maria Kaisa Aula.