Ristipistoja

Kimppu kesäkukkia ja lupauksia

Ajattelin poimia sinulle kimpun keltaisiani. Saunarannan kullerot ja rentukat ehtivät jo varista, mutta niittyleinikkien leikki pellonlaidoilla yhä jatkuu. Ne saavat seuraa ojakellukasta, herkästä metsäkurjenpolvien keinunnasta ja kaikkialta pilkottavista heinätähtimöistä. Vain ahokissankäpälien kohta on tyhjä vanhan maatilan pihapiirissä.

Vaan annetaan kukkien olla. Saat kimpun lupauksia Kaikkivaltiaalta kesääsi. Viet ne mukanasi uimarantaan, mökille suvun keskelle. Iltapäiviisi yksin muiden mennessä menojaan. Ja sairasvuoteelle, kysymysten ja kipeän keskelle, sinne minne et halunnut. Ota niistä lohtu unettomaan yöhön ja sen ihmissuhteen kiemuroihin, joka on viedä voimasi. Sillä sinusta kantaa huolta Isä itse. Sana lupaa:

”Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.” Sefanja 3: 17.

Ja kun kulku toisten, niiden lähimpien kanssa ottaa koville, voivat apostolin sanat ohjata: ”Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin.” Kolossalaiskirje 3: 13.

Juhannusaattona kohtaamisiin Lummeniemessä, elokuussa täällä Vuorilahdella lähetysjuhlassa, ja syyskuussa jälleen Ndukan naisten kahvilassa. Kesäiloa sinulle!

Marjaana Kotilainen, lähetyksen tukiryhmän pj.

 

Aiemmin julkaistuja Ristipistoja