Ristipistoja

Maaseutu ja kaupunki kohtalonyhteydessä

Meidän korkeuksillamme maaseudun ja kaupunkien elämänpiirien erot ovat toistuva puheenaihe. Maalla pelätään, että päättäjät eivät ymmärrä elämisen edellytyksiä maaseudulla ja maaseutukaupungeissa.

Maaseudun ja kaupunkien kohtalonyhteys on aiheena Kirkon yhteiskuntapäivillä nyt torstaina ja perjantaina Joensuussa. Perjantain ohjelmassa on muun muassa ”Hyvinvoiva maaseutu on hyvinvoivien kaupunkien edellytys” -tilaisuus, jossa keskustellaan pian julkistettavista Kirkon uusista maaseutulinjauksista.

”Maaseutu ja kaupunkialueet ovat keskinäisriippuvuudessa. Ei ole mahdollista kehittää toista ottamatta huomioon toista, mutta molemmat tarvitsevat omanlaisia toimia, menettelyjä ja rakenteita”, tilaisuuteen osallistuva Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Hilkka Vihinen sanoo.

Muun muassa koronan lisäämä hybridi- ja etätyö ja seurakuntien ja kuntien vuorovaikutukseen vaikuttavat sote-ratkaisut ovat johtaneet tarpeeseen tarkistaa kirkon maaseutulinjauksia.

Kirkon yhteiskuntapäivät on suunnattu päättäjille, kirkon työntekijöille ja seurakuntalaisille. Perjantain ohjelmaa Joensuusta voi seurata suorana nettilähetyksenä.

Tuija Siidorow, tiedottaja

Tästä linkistä pääset yhteiskuntapäivien nettisivulle, jossa on ohjelma ja linkki perjantaina Youtubessa julkaistavaan suoraan lähetykseen Joensuun seurakunnan Toivon tähden -kanavalle.

 

Aiemmin julkaistuja Ristipistoja