Rippikoulun käyminen Viitasaarella 2018-2019

Rippikouluun kuuluu aloituspäivän jälkeinen tutustumisjakso, jossa rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan tapahtumiin. Tapahtumista kerätään leimoja rippikoulukorttiin, joka palautetaan oman riparin kevään viikonloppuleirin alkaessa.

Perjantaina 22.3. Lummeniemi I:sen ja II:sen ryhmät kokoontuvat suunnitteluiltapäivään seurakuntatalolle. Lummeniemi I klo 15.30 ja Lummeniemi II klo 17.00.

Tutustumisjakson keskellä vietetään viikonloppuleiri Lummeniemen leirikeskuksessa. Viikonloppuna leiriläiset saavat tietää oman isosen johtaman leiriryhmänsä.

Torstaina 6.6. vietetään seurakuntatalolla palvelustehtäväpäivää ja samana päivänä leiriväki osallistuu myös Cumina-musiikkiryhmän konserttiin ja saa lähetystyöhön ja kansainväliseen diakoniaan liittyvän opetuspaketin. Jos riparilaiset tietävät kesäsuunnitelmiensa mukaan, että he eivät tähän päivään pääse osallistumaan, niin kevään suunnittelupäivässä sovimme korvaavista jutuista.

Kesän rippileirillä hyödynnetään tutustumisjakson kokemuksia sekä syvennytään pohtimaan uskon kysymyksiä. Oppimisen lisäksi leiriin kuuluu ryhminä tehtävää työskentelyä, yhdessäoloa, pelaamista ja rauhoittumista hartauksien puitteissa. Rippikoulun hyväksytty suorittaminen oikeuttaa osallistumaan konfirmaatioon.

Aikataulut

Lummeniemi I
Viikonloppuleiri:  27.-28.4.2019
Kesäleiri: 10.-17.6.2019
Konfirmaatio su 23.6. klo 11:00

* Leirin kevään tapaaminen ja palvelutehtävän suunnittelu: Pe 22.3. klo 15.30 seurakuntatalon Pikkusalissa

* Palvelutehtäväpäivä ja lähetysopetus: To 6.6. seurakuntatalolla (22.3. tapaamisessa tästä lisätietoa)

* Vanhempaintapaamiset kevään aikana: Koko leirin yhteinen vanhempainilta sekä perhekohtaiset tapaamiset tai puhelut maalis-, huhti- ja toukokuun aikana.

Lummeniemi II
Viikonloppuleiri: 4.-5.5.2019
Kesäleiri: 24.6.–1.7.2019
Konfirmaatio su 7.7. klo 11:00

* Leirin kevään tapaaminen ja palvelutehtävän suunnittelu: Pe 22.3. klo 17.00 seurakuntatalon Pikkusalissa

Päivärippikoulua ei järjestetä 2019-vuonna.

Päivärippikoulun käymisestä kiinnostuneet nuoret voivat osallistua Lummeniemessä järjestettävälle riparille päivä- ja ilta-aikaan sopimuksen mukaisesti ja yönsä he viettävät kotona.

Lummeniemi I:sen ja II:sen konfirmaatiopäivien aikataulu:

9.45 Kokoontuminen kirkon sakastiin albaa pukemaan.

10.00 Ryhmävalokuvan kuvaaminen kirkon pihassa

* Kuvan jälkeen leirin pappi antaa kirkossa ohjeet siunaamaan tulleille konfirmaatiokummeille, eli kummien tulee saapua kirkkoon viimeistään klo 10.15

11.00 Konfirmaatiokirkko alkaa ja päättyy n. klo 12.30.

Hinta

Rippikoulun käyminen maksaa Viitasaaren seurakunnan jäsenelle 70€ ja 130€ toisen seurakunnan jäsenelle tai kirkkoon kuulumattomalle. Hintaan sisältyy rippikouluraamattu, opetusmateriaalit sekä täysihoito leirikeskuksessa 10 päivän ajan. Jos leirimaksun summa on perheen taloudelliselle tilanteelle liian korkea, maksusta voi anoa vapautusta tai alennusta.

Lummeniemessä laulamme Nuoren Seurakunnan Veisukirjan lauluja.
Riparilla musiikilla on iso merkitys. :)
alba ja tennarit