Rippikoulun käyminen Viitasaarella 2019-2020

Rippikoulun infotunnit pidetään 8-luokille tiistaina 17.9.2019. Tunnin aikana oppilaat saavat perustiedot rippikoulujen ajankohdista, leireille hakemisesta ja ensimmäisistä vanhempien ja nuorten yhteisistä tilaisuuksista. Oppitunnilla jaetun infokirjeen voit ladata tästä linkistä.

Rippikoululeirien yhteistä aloituspäivää vietetään sunnuntaina 27.10. klo 10.00 alkaen jumalanpalveluksessa kirkossa ja sen jälkeen kirkkokahveilla ja infotilaisuudella seurakuntatalolla. Infon yhteydessä julkistetaan mm. leirijaot, eli ketkä pääsevät millekin leirille. Tuolloin myös jaetaan riparikortit ja leiriläiset voivat varata itselleen sopivan kolehdinkantovuoron syksyn ja joulunajan jumalanpalveluksista.

Rippikoulun infopäivän jälkeen alkaa tutustumisjakso, jossa rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan tapahtumiin. Tapahtumista kerätään leimoja rippikoulukorttiin. Kortin tulee olla täynnä kevään viikonloppuleirin alkaessa.

Keväällä kumpikin leiri viettää viikonloppuleirin Lummeniemen leirikeskuksessa. Viikonloppun aikana leiriläiset saavat tietää oman isosen ja oman leiriryhmänsä.

Kesän rippileirillä hyödynnetään tutustumisjakson kokemuksia sekä syvennytään pohtimaan uskon kysymyksiä. Oppimisen lisäksi leiriin kuuluu ryhminä tehtävää työskentelyä, yhdessäoloa, pelaamista ja rauhoittumista hartauksien puitteissa. Rippikoulun hyväksytty suorittaminen oikeuttaa osallistumaan konfirmaatioon.

Aikataulut

Lummeniemi I

Viikonloppuleiri:  18.-19.4.2020

Kesäleiri: 9.-16.6.2020
Konfirmaatio su 21.6. klo 11:00

* Syksyn kirkkotyöskentelyn aika ilmoitetaan myöhemmin, samoin kevään palvelutehtävien ajankohdat.

* Vanhempaintapaamiset kevään aikana: Koko leirin yhteinen vanhempainilta sekä perhekohtaiset tapaamiset tai puhelut maalis-, huhti- ja toukokuun aikana.

Lummeniemi II
Viikonloppuleiri: 25.-26.4.2020
Kesäleiri: 23.–30.6.2020
Konfirmaatio su 5.7. klo 11:00

Päivärippikoulua ei järjestetä vuonna 2020

Päivärippikoulun käymisestä kiinnostuneet nuoret voivat osallistua Lummeniemessä järjestettävälle riparille päivä- ja ilta-aikaan sopimuksen mukaisesti ja yönsä he viettävät kotona.

Lummeniemi I:sen ja II:sen konfirmaatiopäivien aikataulu:

9.45 Kokoontuminen kirkon sakastiin albaa pukemaan.

10.00 Ryhmävalokuvan kuvaaminen kirkon pihassa

* Kuvan jälkeen leirin pappi antaa kirkossa ohjeet siunaamaan tulleille konfirmaatiokummeille, eli kummien tulee saapua kirkkoon viimeistään klo 10.15

11.00 Konfirmaatiokirkko alkaa ja päättyy n. klo 12.30.

Hinta

Rippikoulumaksun käyminen maksaa viitasaaren seurakunnan jäseneltä 70€. Toisen seurakunnan jäsenelle tai kirkkoon kuulumattomalle leirin hinta on korkeampi kuin paikallisen seurakunnan jäsenille, eli 130€. Riparimaksuun sisältyy rippikouluraamattu, opetusmateriaalit sekä täysihoito leirikeskuksessa 10 päivän ajan. Jos leirimaksu on perheen taloudelliselle tilanteelle liian korkea, niin siitä voi anoa vapautusta tai alennusta. Jos tarvitsette alennusta tai vapautusta, niin keskustelkaa asiasta nuorisotyönohjaaja Alpo Syväsen kanssa ja häneltä saatte toimintaohjeet kuinka toimia.

alba ja tennarit