Rippikoulun käyminen Viitasaarella 2018-2019

Rippikouluun kuuluu aloituspäivän jälkeinen tutustumisjakso, jossa rippikoululaiset kiertävät eri seurakunnan tapahtumia. Tapahtumista kerätään leimoja rippikoulukorttiin, joka palautetaan oman riparin kevään viikonloppuleirin alkaessa.

Tutustumisjakson keskellä siis vietetään viikonloppuleiri Lummeniemen leirikeskuksessa. Viikonloppuna leiriläiset saavat tietää oman isosen johtaman leiriryhmänsä. Viikonloppuna leiriläiset valitsevat ja suorittavat myös oman ryhmänsä  palvelutehtävän.

Kesän rippileirillä hyödynnetään tutustumisjakson kokemuksia sekä syvennytään pohtimaan uskon kysymyksiä. Oppimisen lisäksi leiriin kuuluu ryhminä tehtävää työskentelyä, yhdessäoloa, pelaamista ja rauhoittumista hartauksien puitteissa. Rippikoulun hyväksytty suorittaminen oikeuttaa osallistumaan konfirmaatioon.

Aikataulut

Lummeniemi I
Viikonloppuleiri:  27.-28.4.2019
Kesäleiri: 10.-17.6.2019
Konfirmaatio su 23.6. klo 11:00

Lummeniemi II
Viikonloppuleiri: 4.-5.5.2019
Kesäleiri: 24.6.–1.7.2019
Konfirmaatio su 7.7. klo 11:00

Päivärippikoulua ei järjestetä 2019-vuonna.

Päivärippikoulun käymisestä kiinnostuneet nuoret voivat osallistua Lummeniemessä järjestettävälle riparille päivä- ja ilta-aikaan sopimuksen mukaisesti ja yönsä he viettävät kotona.

Lummeniemi I:sen ja II:sen konfirmaatiopäivien aikataulu:

9.45 Kokoontuminen kirkon sakastiin albaa pukemaan.

10.00 Ryhmävalokuvan kuvaaminen kirkon pihassa

* Kuvan jälkeen leirin pappi antaa kirkossa ohjeet siunaamaan tulleille konfirmaatiokummeille, eli kummien tulee saapua kirkkoon viimeistään klo 10.15

11.00 Konfirmaatiokirkko alkaa ja päättyy n. klo 12.30.

Hinta

Rippikoulun käyminen maksaa Viitasaaren seurakunnan jäsenelle 70€ ja 130€ toisen seurakunnan jäsenelle tai kirkkoon kuulumattomalle. Hintaan sisältyy rippikouluraamattu, opetusmateriaalit sekä täysihoito leirikeskuksessa 10 päivän ajan. Jos leirimaksun summa on perheen taloudelliselle tilanteelle liian korkea, maksusta voi anoa vapautusta tai alennusta.

Lummeniemessä laulamme Nuoren Seurakunnan Veisukirjan lauluja.
Riparilla musiikilla on iso merkitys. :)
alba ja tennarit

Vapaapäivät normaalisti maanantai & tiistai.