Rippikoulun käyminen Viitasaarella 2019-2020

Muutoksia Lummeniemi I:sen ja II:sen ajankohtiin sekä uusi tiedote rippileirien järjestämisestä kesän 2020 aikana.

Tästä linkistä löydätte 8.5. postitetun tiedotteen tulevan kesän ripareista Viitasaarella. Toivomme leiriläisten ja heidän vanhempiensa perehtyvän tiedotteeseen ja vastaavan pikaisesti tiedotteessa esitettyyn kysymykseen.

Pahoittelemme kesän leirien ajankohtamuutoksista syntyviä ongelmia, mutta pyrimme muutoksista huolimatta järjestämään turvalliset ja mukavat riparit tänäkin vuonna. Joudumme toimimaan koronaviruspandemian asettamien rajoitusten ja turvallisuusnäkökohtien puitteissa ja niistä johtuvia muutoksia voi ilmaantua nopeassakin tahdissa.

Lähetämme vielä ennen leiriä sähköpostilla lisätietoa, leirikirjeet, maksulinkin ja tarkemmat ohjeet leirien turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiin ja kuuntelemme palautettanne ja pohdintojanne tulevan kesän rippikoulujen suhteen.

Terveisin Alpo ja muut riparien vetäjät

Rippikoulun infotunnit pidetään 8-luokille tiistaina 17.9.2019. Tunnin aikana oppilaat saavat perustiedot rippikoulujen ajankohdista, leireille hakemisesta ja ensimmäisistä vanhempien ja nuorten yhteisistä tilaisuuksista. Oppitunnilla jaetun infokirjeen voit ladata tästä linkistä.

Rippikoululeirien yhteistä aloituspäivää vietetään sunnuntaina 27.10. klo 10.00 alkaen jumalanpalveluksessa kirkossa ja sen jälkeen kirkkokahveilla ja infotilaisuudella seurakuntatalolla. Infon yhteydessä julkistetaan mm. leirijaot, eli ketkä pääsevät millekin leirille. Tuolloin myös jaetaan riparikortit ja leiriläiset voivat varata itselleen sopivan kolehdinkantovuoron syksyn ja joulunajan jumalanpalveluksista.

Rippikoulun infopäivän jälkeen alkaa tutustumisjakso, jossa rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan tapahtumiin. Tapahtumista kerätään leimoja rippikoulukorttiin. Kortin tulee olla täynnä kevään viikonloppuleirin alkaessa.

Keväällä kumpikin leiri viettää viikonloppuleirin Lummeniemen leirikeskuksessa. Viikonloppun aikana leiriläiset saavat tietää oman isosen ja oman leiriryhmänsä.

Kesän rippileirillä hyödynnetään tutustumisjakson kokemuksia sekä syvennytään pohtimaan uskon kysymyksiä. Oppimisen lisäksi leiriin kuuluu ryhminä tehtävää työskentelyä, yhdessäoloa, pelaamista ja rauhoittumista hartauksien puitteissa. Rippikoulun hyväksytty suorittaminen oikeuttaa osallistumaan konfirmaatioon.

Aikataulut

Lummeniemi I

Lähiopetuspäivät seurakuntatalolla, Pappilantie 6: 15.-16.6. klo 10.00-15.00

Kesän leirijakso Lummeniemessä: 22.-26.6.2020

Konfirmaatio su 20.9. klo 11:00

(Varasuunnitelma: Riparin leirijakso alkaa Lummeniemessä la 10.10. klo 10.00 ja päättyy ke 14.10. klo 12.00. Päiväkoulua srk-talolla vielä 15.-16.10. ja konfirmaatio sunnuntaina 25.10.)

* Vanhempaintapaamiset kevään aikana: Koko leirin yhteinen vanhempainilta pidettiin maaliskuussa sekä perhekohtaiset puhelut maalis-, huhti- tai toukokuun aikana.

Lummeniemi II
Lähiopetuspäivät seurakuntatalolla, Pappilantie 6: 24.-25.6. klo 10.00-15.00
Kesän leirijakso Lummeniemessä: 26.–30.6.2020
Konfirmaatio su 27.9. klo 11:00

(Varasuunnitelma: Päiväkoulua srk-talolla 13. ja 14.10. Riparin leirijakso Lummeniemessä ke14.10. klo 14.00 ja päättyy su 18.10. klo 12.00. ja konfirmaatio sunnuntaina 1.11.)

* Vanhempaintapaamiset kevään aikana: Koko leirin yhteinen vanhempainilta pidettiin maaliskuussa sekä perhekohtaiset puhelut maalis-, huhti- tai toukokuun aikana.

Päivärippikoulua ei järjestetä vuonna 2020

Päivärippikoulun käymisestä kiinnostuneet nuoret voivat osallistua sopimuksen mukaan Lummeniemessä järjestettävälle riparille päivä- ja ilta-aikaan ja yönsä he viettävät kotona.

Lummeniemi I:sen ja II:sen konfirmaatiopäivien aikataulu:

9.45 Kokoontuminen kirkon sakastiin albaa pukemaan.

10.00 Ryhmävalokuvan kuvaaminen kirkon pihassa

* Kuvan jälkeen leirin pappi antaa kirkossa ohjeet siunaamaan tulleille konfirmaatiokummeille, eli kummien tulee saapua kirkkoon viimeistään klo 10.15

11.00 Konfirmaatiokirkko alkaa ja päättyy n. klo 12.30.

Hinta

Rippikoulumaksun käyminen maksaa viitasaaren seurakunnan jäseneltä 70€. Toisen seurakunnan jäsenelle tai kirkkoon kuulumattomalle leirin hinta on korkeampi kuin paikallisen seurakunnan jäsenille, eli 130€. Riparimaksuun sisältyy rippikouluraamattu, opetusmateriaalit sekä täysihoito leirikeskuksessa 10 päivän ajan. Jos leirimaksu on perheen taloudelliselle tilanteelle liian korkea, niin siitä voi anoa vapautusta tai alennusta. Jos tarvitsette alennusta tai vapautusta, niin keskustelkaa asiasta nuorisotyönohjaaja Alpo Syväsen kanssa ja häneltä saatte toimintaohjeet kuinka toimia.

alba ja tennarit