Uutislistaukseen

Kiinteistöstrategia valtuuston käsittelyyn

Haudankaivu KKM Teamille.

Kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan kiinteistöstrategian, jossa tilat on jaettu säilytettäviin, kehitettäviin, vuokrattaviin ja luovutettaviin. Luovutettavissa tiloissa on Miekkarinteen kerhohuone eli As Oy Miekkapuiston rivitalo-osake Isoaholla, kehitettävissä Lummeniemen leirikeskus. Kerhonpito jatkuu kuitenkin Miekkarinteellä, sen sulkemisesta ei ole päätöstä.

Strategia kattaa vuodet 2024-2028. Kirkkoneuvosto hyväksyi strategian osaltaan ja lähetti sen kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Strategiaa on tehnyt seurakunnan työryhmä. Työssä on tarkasteltu muun muassa seurakunnan arvoja, toimintaympäristöä, kiinteistöjen nykytilannetta ja visioita ja tavoitteita. Kiinteistöstrategiaehdotuksessa todetaan, että rakennusmäärän sopeuttamisessa ja tilatarpeessa on oleellista jäsenmäärän kehitys ja talouden resurssit.

Säilytettäviä kiinteistöjä ja tiloja ovat strategiassa seurakunnan perustehtävän kannalta välttämättömät. Niiksi on listattu kirkko, siunauskappeli, ruumishuoneet ja välttämättömät huoltorakennukset. Minkään rakennuksen säilyttäminen ei ole kuitenkaan automaattista, vaan sen tulee olla tarkoituksenmukaista. Kappelissa on havaittu sisätilaongelmia. Se pyritään saamaan kuntoon, ellei se ole liian kallista. Silloin siitä luopumista pitää harkita. Seurakunta odottaa kuntokartoituksen tuloksia.

Seurakuntatalon liikesiipi ja Kiint. oy Pappilanmäki eli Ruustinnan kiinteistö ovat lähtökohtaisesti säilytettäviä kiinteistöjä. Ne ovat saman talotekniikan piirissä. Asioita voi kuitenkin tarkastella vuokrasopimuksen päivityksen yhteydessä. Ruustinnassa toimii hoivakoti toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella ja yläkerrassa on lisäksi vuokrattu asunto, joten tilat on vuokrattu. Seurakuntatalon liikesiipi on myös kokonaan vuokrattu tällä hetkellä.

Säilytettävien sijoituskiinteistöjen, -rakennusten ja -tilojen ryhmässä ovat ne sijoituskiinteistöt ja -tilat, jotka saavuttavat niille asetetun tuottotavoitteen ja joiden vuokrausaste on korkea eli yli 95 prosenttia.

Seurakunnalla on Viitasaaren Säästökulmassa toimistohotelli vuokrattavana. Siinä on neljä liiketilaa ja yhteiset alueet. Tiloista 75 prosenttia on nyt vuokrattuna.

Haudankaivun tekijäksi KKM Team Oy

Seurakunta kilpailutti haudankaivupalvelut ja siihen liittyvät lisätyöt. Tarjouksen jättäjiä oli kaksi. Niistä kirkkoneuvosto valitsi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneen KKM Team Oy:n.

Sopimus alkaa kesäkuun alusta ja on voimassa toukokuun loppuun vuonna 2027 eli kolme vuotta. Mahdollisista optiovuosista seurakunta ja yritys sopivat erikseen.

TS

Linkki kokouspöytäkirjaan: Klikkaa tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

10.5.2024 16.40