Uutislistaukseen

Ennakkoäänestys alkaa ti 6.11.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tiistaina 6. marraskuuta ja päättyy lauantaina 10. marraskuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18.11.

Tästä näet äänestyspaikat ja -ajat.

Ennakkoäänestyspaikkoja on yli 2500 ympäri Suomea. Ennakkoäänestyspaikat ja ehdokkaiden äänestysnumerot löytyvät seurakuntien verkkosivustoilta sekä valtakunnalliselta vaalisivustolta seurakuntavaalit.fi. 

Äänioikeutettu voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa riippumatta siitä, missä seurakunnassa hän on kirjoilla. Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä eli henkilöllisyystodistus on oltava mukana. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelisluterilaisen kirkon jäsenet.  

Ensimmäistä kertaa uurnille 

Ensi kertaa seurakuntavaaleissa äänioikeutettuna on lähes 200 000 nuorta 1619-vuotiasta äänestäjää. Heistä noin puolet on alle 18-vuotiaita.  

- Nuorille, 1617-vuotiaille tämä on ensimmäinen mahdollisuus käydä äänestämässä. Tämä on jo kolmas kerta, kun nuoret saavat äänestää seurakuntavaaleissa. Toivotaan, että nuoret huomaavat käyttää ääntänsä ja tuovat vanhempansakin vaaliuurnille, kommentoi seurakuntavaalien kampanjapäällikkö Hanna Piira kirkon viestinnästä. 

Vaalikone auttaa ehdokkaan valinnassa 

Seurakuntavaaleissa on tälläkin kertaa valtakunnallinen vaalikone, joka auttaa äänestäjiä ehdokasvalinnassa. Seurakuntavaaleissa on yhteensä 16 700 ehdokasta, osa ehdokkaista on ehdolla seurakuntayhtymissä kaksissa vaaleissa. Vaalikoneeseen on vastannut reilusti yli puolet ehdolla olevista, Viitasaarella ehdolla olevista 32:sta ehdokkaasta vastanneita on 27.

Vaalikeräys

Seurakuntavaalikeräyksessä 2018 kerättävät varat käytetään lasten, nuorten sekä naisten koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen Suomessa ja kehitysmaissa. Vaalikeräyksen järjestävät Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura, Suomen Pipliaseura ja Kirkkopalvelut.

TS

 

5.11.2018 21.19