Uutislistaukseen

Haaveita kuviin 2.0

Viitasaarella avautuu perjantai-iltana Haaveeni 2.0 -valokuvanäyttely, joka on jatkoa muutama vuosi sitten toteutetulle näyttelylle. Wiitakeskukseen ripustettava näyttely koostuu viidentoista ihmisen toteutetuista haaveista, jotka on valokuvattu toteutushetkellä.

Kuvattavista suurin osa on viitasaarelaisia, mutta mukana on myös piispa Simo Peura ja muutama ulkopaikkakunnilla asuva. Näyttelyn avajaiset pidetään piispantarkastuksen yhteydessä.

Molempien Haaveeni-näyttelyjen pääjärjestäjä on ollut Alpo Syvänen. Tällä kerralla hänen lisäkseen kuvauksia on tehnyt Studio Savivuoren omistaja ja Viitasaaren ja Pihtiputaan starttipajojen ohjaaja Anna Kemppainen. Syvänen on seurakunnan nuorisotyönohjaaja ja lähetyssihteeri.

Kuvattavista osa on kehitysvammaisia, joilta on jäänyt jokin toive elämässä toteutumatta. Kuvausprojektissa se toteutettiin yhtenä päivänä. Joku pääsi armeijaan, toinen lammastilalle, pari prinsessaksi.

- Miksi moinen? Koska voimme tällaisen toteuttaa. Koska haluamme rohkaista, voimauttaa ja tuoda iloa ja toivoa ja koska me kuljemme ihmisten rinnalla, Alpo Syvänen sanoo ja viittaa Rakkauden kaksoiskäskyyn, Matt. 22:36-39.

- Ensimmäinen projekti oli niin hieno, että oli ilo lähteä toteuttamaan toista. Edellisen projektin lopulla kuulin eräästä toiveesta, johon emme silloin voineet tarttua, mutta nyt se voitiin toteuttaa.

Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 15.3. klo 16 Wiitakeskuksen aulassa. Ohjelmassa on nuorten soittamaa musiikkia, viitasaarelaisen nuoren kirjoittama runo/teksti sekä tuomiokapitulin tervehdys, ym.

Haaveeni-projektin taustatukijat ja yhteistyökumppanit:

Työkeskus Kaislan väki, Spesian Viitasaaren yksikkö, kotona asuvien kehitysvammaisten tuetun asumisen ohjaajat, Viitasaaren kaupunki, Autoliike Koskinen, Viitasaaren srk, isosia ja ylipäätään nuoria, Kähärän kampaamo, Kaskipuu, Ilmasotakoulu ja Ilmavoimat, Viitasaaren Tilausliikenne, Paanasen liikenne, Siipolan talli, Peuran liikenne, Viitasaaren terveyskeskus, S-market Viitasaari, Vehnänjyvä, Liimataisten maatila, Viitasaaren Musiikkiopisto, K-Supermarket ja monet muut.

 

 

11.3.2019 20.15