Uutislistaukseen

Kirkkoherranvirastosta seurakuntatoimisto

Aukiolo kolmena päivänä viikossa

Viitasaaren seurakunnan kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto muuttuvat seurakuntatoimistoksi joulukuun alusta alkaen. Samalla aukioloaika muuttuu niin, että toimisto on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-13. Siihen asti aukiolo on ma-pe klo 9-13. Joulu- ja tammikuun ajan on kuitenkin ns. siirtymäkausi, jolloin puhelinpalvelu on auki tiistaisinkin klo 9-13. Kirkkoneuvosto päätti muutoksesta torstaina 22. lokakuuta.

Muutoksen taustalla on seurakunnan liittyminen Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisteriin tämän vuoden alussa. Muutoksen myötä aluekeskusrekisteri (akr) hoitaa virkatodistukset, sukuselvitykset, avioliiton esteiden tutkinnan, kasteiden, avioliittojen, kirkosta eroamisten ja kirkkoon liittymisten rekisteröinnin. Viitasaarella hoidetaan edelleen mm. kaste-, vihki- ja hautausasioiden järjestelyt, tilavaraukset ja haudanhoitosopimukset.

Urakointi jatkuu Tmi Pasi Variksella

Haudankaivupalvelut seurakunta on ostanut vuodesta 2018 alkaen Tmi Pasi Varikselta. Sopimuksessa on optio, että sitä voi jatkaa vuodeksi kerrallaan. Kirkkoneuvosto päätti ottaa option käyttöön ensi vuodeksi. Myös talvikunnossapidon on hoitanut Tmi Pasi Varis ja neuvosto päätti myös jatkaa myös tätä sopimusta ensi vuoden ajan.

Nämä palvelut ja seurakunnan metsäomaisuuden hoito on kilpailutettu 2017-18. Metsäomaisuuden hoidosta seurakunta teki tuolloin sopimuksen Metsäliitto Osuuskunnan kanssa. Siihen liittyi optio jatkosta, jonka neuvosto nyt päätti ottaa käyttöön vuosiksi 2021-22.

 TS

Kokouspöytäkirjat (klikkaa)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

23.10.2020 12.12