Uutislistaukseen

Itsenäisyyspäivänä voimaan 50 henkilön kokoontumisrajoitus, tapahtumat järjestetään

Koronaepidemian tilanteen vuoksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, ajalla 6.12.2021-5.1.2022.

Itsenäisyyspäivänä 6.12. järjestetään sanajumalanpalvelus seurakuntatalon Isossa salissa aiotusti klo 10. Se striimataan eli lähetetään suorana seurakunnan Facebook-sivun kautta.

Viitasaaren Seudussa julkaistussa kaupungin ja seurakunnan yhteisessä ilmoituksessa jumalanpalveluksen paikaksi mainittiin kirkko, mutta se on remontissa ja paikkana on seurakuntatalo.

Jumalanpalveluksen jälkeen on käynti sankarihaudoilla, jossa on seppeleenlasku. Puheen pitää Elina Räsänen. Seurakunta lähettää puheen suorana Facebook-sivulla.

Tämän jälkeen on juhlakahvitus seurakuntatalolla. Klo 13 alkaa kaupungin järjestämä itsenäisyyspäivän juhla seurakuntatalon Isossa salissa. Juhlapuheen pitää Pauliina Ylitalo.

Näissä sisällä järjestettävissä tilaisuuksissa on voimassa 50 henkilön kokoontumisrajoitus. Koronapassi ei ole käytössä.

Tartuntatautilain 58 §:n mukaisilla päätöksillä rajoitetaan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Päätökset eivät kohdistu yksityistilaisuuksiin tai harrastustoimintaan. Aluehallintovirasto kehottaa alueen väestöä noudattamaan koronaepidemiaan liittyviä yleisiä suosituksia myös niissä tilanteissa, joita aluehallintoviraston määräykset eivät koske.

TS

 

 

 

3.12.2021 16.58