Kuvassa ovat galleriakuvina kaikki vaalien ehdokkaat numeroineen, nimineen ja titteleineen.

Seurakuntavaalit 18.11.

Ennakkoäänestys ti 6.11.-la 10.11.

Seurakuntavaaleissa valitaan uusi kirkkovaltuusto seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Viitasaaren seurakunnan kirkkovaltuustossa on 19 jäsentä. Äänioikeutetut seurakunnan jäsenet ratkaisevat äänestämällä, ketkä valtuustoon valitaan. Näissä vaaleissa koko kirkkokunnan yhteinen teema on minun kirkkoni. Äänestä! Äänelläsi on vaikutusta. Ehdokkaat näet yllä.

Tule tapaamaan ehdokkaita! Löydät heitä:

Seurakunnan järjestämä "Paikkakunnan Merkittävin Vaalitilaisuus" PMV:

- Su 4.11. alkaen klo 12 seurakuntatalolla.

S-marketin parkkipaikalta, Lidlin puolelta, ehdokkaiden itsensä järjestämät vaalitilaisuudet:

- La 10.11. klo 10.30 -13.30
- Pe 16.11. klo 11-13
- La 17.11. klo 11-13

Wiitakeskuksen kauppakäytävältä, ehdokkaiden itsensä järjestämät vaalitilaisuudet:

- Pe 9.11. klo 10.30 -13.30
- Pe 16.11. klo 11-13
- La 17.11. klo 11-13

Ennakkoäänestys on päättynyt. Viitasaaren ennakkoäänestyspaikoissa kävi 798 äänestäjää. Äänestysprosentiksi tällä luvulla muodostuu 18,13. Luvussa eivät ole mukana muualla Viitasaarelle annetut äänet.
Neljä vuotta sitten ennakkoäänestysprosentti oli Viitasaarella 20,07, joten hieman siitä näytetään jääneen jälkeen.
Varsinainen vaalipäivä on su 18.11.

Nykyinen valtuusto

Osallistumisaktiivisuus valtuuston kokouksiin kauden 2015-2018 aikana on vaihdellut. Kaikkiin ensimmäisiin 14:ään kokoukseen ovat osallistuneet Tuulikki Hämäläinen, Mauri Kananen, Ulla Kananen, Anna-Kaisa Kokkoniemi, Raija Kuronen, Sisko Linna ja Marjatta Ruuska.

Nykyisistä valtuutetuista on kesken kauden noussut varapaikalta varsinaiseksi jäseneksi Arja Koskenkorva, Mervi Paananen ja Seija Puttonen.

Tavallaan eniten poissaoloja on paikkakunnalta muuttaneelta Sami Aspilla, jolle valtuusto myönsi eron jo toukokuussa 2015, hän ei osallistunut yhteenkään kokoukseen. Valtuusto myönsi eron valtuustosta syksyllä 2015 Pentti Kinnuselle ja Jari-Pekka Kotilaiselle, jotka molemmat osallistuivat kolmeen kokoukseen sitä ennen. Voitto Niskasella oli myös kolmeen kokoukseen osallistuminen 14 ensimmäisen kokouksen aikana. Viisi osallistumista on ollut Päivi Leivonen-Majaniemellä ja Ulla Urpelaisella.

Kirkkoneuvosto kokoustaa tiheämpään tahtiin kuin valtuusto. Samassa ajassa kuin valtuusto kokoontui 14 kertaa, kokoontui neuvosto 31 kertaa. Jokaisessa kokouksessa oli mukana vain Tuulikki Hämäläinen. 29 kokoukseen osallistuivat Eero Pulkkinen ja Marjatta Ruuska.

Neuvoston muut luottamushenkilöt osallistuivat seuraavasti: Juhani Halonen 17 kertaa (jäsen syyskuusta 2015), Jari-Pekka Kotilainen (ero myönnetty tehtävästä syyskuussa 2015), Raija Kuronen 13 kertaa, Sisko Linna 6 kertaa (ero myönnetty syyskuussa 2015) ja Arvo Pietiläinen 7 kertaa (varsinainen jäsen syyskuu 2015 – vuoden loppuun 2016).

Lue lisää valtuustosta ja keitä siihen kuuluu: https://www.viitasaarenseurakunta.fi/info-ja-asiointi/kirkkovaltuusto

Äänestämällä vaikutat!
#minunkirkkoni

Näin äänestät - ohje nuorille.
Viitasaarella tarvitset vain yhden äänestyslipun.

Vaalikeräys

Seurakuntavaalikeräyksessä 2018 kerättävät varat käytetään lasten ja nuorten sekä naisten koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen Suomessa ja kehitysmaissa.

Kirkon Ulkomaanapu sr rahoittaa keräysvaroilla lasten ja nuorten koulutusta kehitysmaissa. Säätiö toimii erityisesti nuorten koulutuksen parissa kaikista haavoittuvimmilla alueilla ja tukee syrjäytymistä koulutuksen kautta esimerkiksi Kambodzhassa, Nepalissa, Myanmarissa, Ugandassa ja Keski-Afrikan tasavallassa.

Suomen Lähetysseura ry ohjaa kerätyt varat Lasten Pankkiinsa. Lasten Pankki edistää lasten oikeuksien toteutumista eri puolilla maailmaa. Se poistaa esteitä lasten koulunkäynnin tieltä ja tuo turvaa lasten arkeen. Vuonna 2018 Lasten Pankki rahoittaa erityisesti lastensuojeluun ja rauhankasvatukseen liittyvää työtä Angolassa, Etiopiassa, Israelissa, Kiinassa, Kolumbiassa, Pakistanissa, Palestiinassa, Senegalissa ja Tansaniassa. Myös työ pakolaislasten koulunkäynnin tukemiseksi Lähi-idässä jatkuu.

Suomen Pipliaseura ry rahoittaa keräysvaroilla lukutaitotyötä 16 vähemmistökielellä neljässä Itä-Afrikan maassa: Etiopiassa, Keniassa, Malawissa ja Tansaniassa.

Kirkkopalvelut ry kohdentaa varat vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen Suomessa Kaikille kone -kampanjan kautta. Kirkkopalvelut ry:n hallinnoima Kotimaanapu hankkii keräysvaroilla opiskelussa tarvittavia tietokoneita vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Koneet toimitetaan perille saajilleen Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kautta.

Lipaskeräys suoritetaan Poliisihallituksen luvalla RA/2018/731, myönnetty 24.8.2018. Keräysaika on 24.8.2018 – 31.12.2018 ja keräysalue on koko maa lukuun ottamatta Ahvenanmaata.

Seurakunnan järjestämässä vaalitilaisuudessa ryhmätöihin kuului
mm. pohtia, mistä palikoista seurakunta rakentuu.

Yhden listan vaalit

Seurakuntavaaleissa Viitasaarella on asetettu vain yksi ehdokaslista. Sen nimi on Yhdessä olemme enemmän.

Ehdokkaille on asetettu seuraavat äänestysnumerot vaaleissa:

Ehdokkaat ja äänestysnumero:

32 Siltanen Tuija
33 Toikkanen Tuomo

Ehdokaslistan kuvaus:

Olemme erilaisia ja eri taustaisia ihmisiä. Toimimme ihmisläheisen, avaran ja välittävän kotiseurakunnan puolesta. Viitasaarella on hyvä yhteishenki, jota haluamme jatkaa. Kohdataan kaikki arvostaen, autetaan lähimmäistä ja osallistetaan kaikenikäiset.

Käytä ääntäsi seurakuntavaaleissa - sillä on merkitystä

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 18.11.2018 Ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018