Ristipistot -palstalla kirjoittajat vaihtuvat.

Palstaa julkaistaan myös paikallislehti Viitasaaren Seudussa.

Ristipistoja

Valoa pimeyteen

"Lopuilla rahoilla, viimeisilläni, ostin keltaisen krysanteemin.
Ja jokaisella hehkuvalla teriöllään se lunastaa elämää takaisin.
Katselkaa kedon kukkia, sanoi Jeesus, ja minä katselen syvälle ja kauan
krysanteemini sydämeen, kunnes toivo kuin arka pieni lintu
asettautuu kämmenelleni."

Elämme vuoden pimeintä aikaa, kaamosta. Tässä pimeydessä tarvitsemme lisävaloja, kynttilöitä ja lyhtyjä luomaan tunnelmaa ja antamaan lohtua ja toivoa. Toivoa siitä,että aikanaan taas valo voittaa pimeyden.

"Sydäntalven kalpea auringon timanttisuihke huurrepuiden oksilla, oksistojen lomassa vain taivaan tähtiä.
Käperryn pieneksi lämpimään, uneksin levosta laavunuotiolla, verkkaisesta vaelluksesta talven hiljaisuuden halki heleään kevääseen.
Roihuava tulipallo laskee metsän taa,
timantteja puissa."

Raamattu puhuu paljon valosta. Jeesus itse sanoo: "Minä olen maailman valo." On turvallista tietää, että Kristus - valo loistaa pimeimmässäkin yössä, aina ja ikuisesti. Psalmeissa löydämme myös lohdun ja rohkaisun sanoja: "Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. (Ps 119:105 )Sinulle ei pimeys ole pimeää, vaan yö on sinulle kuin päivänpaiste, pimeys kuin kirkas valo. (Ps 139:12)

Sytytellään toivon kynttilöitä ja luetaan rohkaisua Raamatusta!

Elina Räsänen, jumalanpalvelustukiryhmän vetäjä, kirkkovaltuutettu

Aiemmin julkaistut Ristipistoja-kirjoitukset