Ristipistot -palstalla kirjoittajat vaihtuvat.

Palstaa julkaistaan myös paikallislehti Viitasaaren Seudussa.

Ristipistoja

Yhdessä olemme enemmän

Puheensorina täytti salin.
“Miten teillä on tavattu tehdä, toimisikohan se meidän kylällä niin?”
“Yhteisvastuun tempaus kaipaa ideoita, löytyisikö sinulta?”
Tukiryhmä siinä ideoi diakoniatyöntekijöiden kanssa. Oli kääritty hihat porukalla. Tapaamisia järjesteltiin, kun viimein oli lupa tavata kasvotusten. Mikä riemu! Ja millainen tarve!
Seuraavalla kerralla laadimme suuntaviivoja koko seurakunnan toimintaa ajatellen. Toiveet ja tavoitteet saivat soljua yhteisessä neuvottelussa ja porinaryhmissä kirkkoherran alustuksen jälkeen. Pidimme mielessä myös talouden realiteetit, ja yhteistyön näkymät kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa.
Laadimme strategiaa lähivuosille, ja oli selvää, että yhdessä tekeminen muodostaisi sille ytimen. Onhan seurakunta yhteisö, joka on jokaista jäsentään varten, Jumalan kansana kaupungissamme yhdessä toisten alueen seurakuntien kanssa.
Katseita voi suunnata myös lähiseurakuntien suuntaan – voiko yhdessä saada aikaan enemmän myös niiden kanssa? Tätä voi miettiä vuoden 2023 alussa työnsä aloittavan uuden kirkkovaltuuston jäsenenä, sekä tukiryhmien edustajana, joten on aika pohtia asettumista ehdolle seurakuntavaaleissa.
Syksyn alkuun toivotan sinulle rohkeutta Danielin sanoin: “Älä pelkää, sinä Jumalalle rakas! Kaikki on hyvin. Vahvistu, ole vahva!” (Dan. 10: 19)
Marjaana Kotilainen, diakoniatyön pj., valitsijayhdistyksen jäsen

Aiemmin julkaistuja Ristipistoja