Eilen, tänään, ikuisesti -palstalla kirjoittajat vaihtuvat.

Palstaa julkaistaan myös paikallislehti Viitasaaren Seudussa otsikolla Ristipistoja.

Muistojen maailmassa

Katselin valokuvia vuosikymmenien takaa. Voi, kuinka ne toivatkaan monia muistoja mieleen. Sain elää koko elämänkirjon, nuoruuden ajoista lähtien. Lapsuuden kuvia ei juuri ollut. Siihen aikaan ei kovin paljon harrastettu kuvien ottoa, eikä kaikissa mökeissä ollut kameroitakaan… ja siitä on jo paljon aikaa. Tänä päivänä ”räpsitään” kuvia jopa kännykällä, kaikesta mahdollisesta.

Löytyi lastenlasten kastekuvia ja rippikuviakin jo neljännessä polvessa. Koulukuvia, syntymäpäiväkuvia, hääkuvia ja paljon hautajaiskuvia. Suvussakin on poisnukkuneita jo hyvänen joukko.

Oli myös paljon iloisia ilmeitä, monenlaisista tapahtumista. Rantajuhlia, retkeilykuvia, näytelmäpiiriä eri vuosilta sekä erilaisia esiintymisryhmiä, joissa olen saanut olla mukana.

Käteni yhteen liitän kiittäen, että olen saanut voimia ja terveyttä, ja toivon mukaan olen voinut ilahduttaa ihmisiä, niin laitoksissa kuin muuallakin.

On ollut aikaa myös itselle, hiljentymiselle kirkossa, sekä aikaa myös olla kotona, omien ajatusten kanssa. Elämä on suonut hyviä päiviä paljon, mutta paljon myös surun hetkiä.

”Totuuden henki, johda Sinä meitä.”

”Jokaisella on elämän pituinen matka.”

Eeva Koivumäki
Ev.lut.seurakuntalainen

Aiemmin julkaistut Eilen, tänään, ikuisesti -kirjoitukset

Eeva Koivumäki hymyilee, taustalla kesäinen kukkaistutus